Muğla 1 Şubesi

Yalçın: “Asgari Ücreti Yükselten İrade Kamu Görevlilerinin Alım Gücünü de Yükseltmelidir”

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İzmir’de düzenlenen toplantılara katıldı. Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yalçın, kamu görevlilerinin alım gücünün yükseltilmesi için iyileştirme çağrısında bulundu.

İlk olarak Eğitim-Bir-Sen 1 no’lu şube tarafından gerçekleştirilen teşkilat eğitim programına katılarak üyelerle bir araya gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan asgari ücretin kamu görevlileri için de beklenti oluşturduğunu söyledi. Yalçın, ekonomide yaşanan gelişmelerin sabit gelirlilerin alım gücünü olumsuz etkilediğini belirterek “Kamu görevlilerinin sorunlarına çözüm üretme mücadelemiz birçok sorunu çözmüş, siyasi irade de çok önemli adımlar atmıştır. Fakat ekonomik dalgalanma alım gücümüzü tekrar düşürmüştür. Asgari ücreti yükselten güçlü irade, Ocak’ta kamu görevlilerinin alım gücünü de yükseltmelidir” diye konuştu.

Memur-Sen’in sorun değil çözüm odaklı bir sendikacılığı benimsediğini belirterek verdiği mücadeleyle 802 kazanıma imza attığını vurgulayan Yalçın, “Memur-Sen olarak amacımız; emeğin değerini yükseltmek, gayretimiz ekmeğimizi çoğaltmak, yol haritamız her bir sorunu çözüme kavuşturmaktır. Bu niyetle, kamu görevlilerinin bütçesini artırmaya, adil gelir dağılımına, ilave zamma her zamankinden çok bugün ihtiyaç var diyoruz. Bu çerçevede, enflasyon ve döviz kurundaki dalgalanma kaynaklı kayıpları telafi edecek şekilde asgari ücrette gösterilen irade, tereddütsüz kamu görevlilerine yapılacak ilave iyileştirmelerde de gösterilmelidir. 3 Ocak, kamu görevlisi ve emeklisi için milat olmalıdır” ifadelerini kullandı.

En düşük memur maaşının baz alınması gerektiğini söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Seyyanen zam yapılmalı, refah payı verilmeli, ilave olarak gelir vergisi %15’e sabitlenmeli, ek göstergenin eksikleri giderilmeli, sözleşmeli personele kadro çalışmamızın kapsamı daha da genişletilmelidir” diye konuştu. 

“Üniversite İdari Personeline Yer Değişikliği Hakkı”

Eğitim-Bir-Sen 2 No’lu şube tarafından gerçekleştirilen divan programına da katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, iş yeri temsilcileri ile bir araya geldi.

Memur-Sen olarak kamu görevlileri için kazanım üretme noktasına çabalarının devam edeceğini ifade eden Yalçın, “Her bir üyemizin alın ve akıl terinin hakkını teslim etme noktasındaki mücadelemiz; dün olduğu gibi bugün de yarın da bir önceki günden daha fazla enerji harcayarak, kazanım sayısını artırarak, kapsamı genişleterek devam edecektir” diye konuştu.

Yalçın ayrıca üniversite idari personellerinin yaşadıklarına ilişkin beklentilerin karşılanması gerektiğini söyleyerek “Teklif-Talep-Mücadele üçlüsüyle toplu sözleşme kararına dönüştürdüğümüz “Üniversite İdari Personeline Yer Değişikliği Hakkı” esnetilmeden, süreye yayılmadan, zaman kaybedilmeden, hayata geçirilmeli diyor, kararımıza ilişkin mücadelemizin devam ettiğinin bilinmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.