Muğla 1 Şubesi

5. Eğitimden Bir Kare Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren eser sahiplerine ödülleri verildi

5. Eğitimden Bir Kare Fotoğraf Yarışması ödül töreni, şube yönetimleri, ilçe temsilcileri, kadın komisyonları ve dereceye giren eser sahiplerinin katılımıyla Antalya’da yapıldı. Genel Başkan Ali Yalçın, objektifleri eğitime odaklamak, emeği nesnel bir şekilde görünür kılmak amacıyla böyle bir yarışmayı düzenlediklerini söyledi.

Her konuda olduğu gibi, fotoğrafçılık alanında da insanı merkeze alan, insanlığın büyük resmine katkıda bulunan, iyiliği inşa eden insancıl bir yaklaşımı değerli bulduklarını vurgulayan Yalçın, “İstedik ki öğrencilerimizin de, öğretmenlerimizin de görülmeye, gösterilmeye değer anlarını kalıcı kılalım. İnsanlar zorlukları da görsün, güzellikleri de” dedi.

Ali Yalçın, yarışmaya katılan bütün fotoğraf sevdalılarını, dereceye giren eser sahiplerini tebrik; jüri üyelerine ve yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Seçici kurulda fotoğraf editörü Fırat Yurdakul, fotoğraf sanatçıları Tekin Ertuğ, İsmail Küçük, Mustafa Binol ve Hakan Acar’ın yer aldığı yarışmada Bahadır Sansarcı “Dam Üstünde Ödev” adlı eseriyle birinciliğe, Özgür Hüseyinbaş “Hayatın İçinden” adlı eseriyle ikinciliğe, İbrahim Aysündü “Yol” adlı eseriyle üçüncülüğe, Haluk Yurtören ise “Okul Yolu” adlı eseriyle Mehmet Akif İnan Özel Ödülü’ne layık görüldü.