Muğla 1 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Kongremizi Gerçekleştirdik

Eğitim-Bir-Sen (Eğitimciler Birliği Sendikası) Muğla Şubemizin 7’inci Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdik. Mevcut Şube Başkanımız Önder UÇAK ile birlikte Köyceğiz İlçe Temsilcisi Ali EREN’in de aday olduğu genel kurulda 97 oyla Önder UÇAK yeniden başkan seçildi.

Eğitim, öğretim, bilim ve hizmet kolunda yetkili sendika olarak faaliyetlerini sürdüren Eğitim-Bir-Sen Muğla Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu Muğla Öğretmenevinde gerçekleştirildi. Genel Kurula; Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla OLÇUM, siyasi parti temsilcileri, sendika başkanları ve STK başkanları katıldı. Divan Başkanlığını Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla OLÇUM’un yaptığı genel kurulda seçim öncesi konuşmalar gerçekleştirildi.

“KONGREMİZ HAYIRLI, YÜRÜYÜŞÜMÜZ KUTLU OLSUN”

İlk olarak konuşma yapan mevcut Başkan Önder UÇAK, “Eğitim-Bir-Sen Şube Kongremizi, sendikamızın kuruluşundan beri benlik ve kimlik olarak içselleştirdiği manevî değerler, ahlaki ilkeler, taze heyecanlar, yenilenen duygularla, bize yaraşır demokratik olgunlukla, katkı ve katılım coşkusuyla yapıyoruz. Bizim kongrelerimiz, daha iyisini yapmanın, daha güzel olana ulaşmanın, daha doğruyu birlikte başarmanın, iyi niyetli, cesur, samimi arayışların, birlikte güçlü olmanın buluşmasıdır. Bizleri Eğitim-Bir-Sen çatısı altında tanıştıran, buluşturan, konuşturan, koşuşturan rabbime sonsuz şükürler olsun. Birlikteliğimiz daim ve bereketli olsun” dedi.

17 Kasım 2018 delegelerin tam desteğiyle güvenoyu aldıklarını dile getiren UÇAK, “İstikrar sürsün, tecrübe ve kazanımlar devam etsin diye güven tazelemek için yedinci olağan genel kurulumuzu gerçekleştiriyoruz. ‘Vakit birlik ve kenetlenme vakti. Vakit yeni ufuklara ve hedeflere koşma vaktidir” hep beraber sendikamızı daha iyi noktalara eriştirmek için var gücümüzle çalışmalıyız. Sendikacılığımızı iyilikleri artırmanın ve kötülükleri engellemenin izdüşümü olarak yapmaya devam edeceğiz. Üyemizin ve ülkemizin menfaatini birlikte düşünerek özlük ve özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

“HAYIRDA YARIŞANLAR İÇİN KAYBETMEK YOKTUR”

“Sözlerime son verirken, Sendikamızın yarınları için çok önemli olan bu genel kurulda olmak, hem ayrıcalık hem de sorumluluktur” diyen UÇAK, “Bu vesileyle bu ailenin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde emeği geçen dostlarımızdan Allah razı olsun. Emanete asla gölge düşürmemeye ahdetmiş bizler de taşımayı üstendiğimiz değerlerin sorumluluğunu layığıyla temsil etmek için canla başla çalışacağız. Bu; üyelerimize, milletimize ve tarihe verilmiş bir sözdür. Kongre sürecinde yapıcı eleştirileri not ettiğimizi deklare ediyor ivedilikle tadilat ve tamirat safhasını gerçekleştireceğimizi ve sendikamızı daha ileriye götürmek için gayret göstereceğimize söz veriyoruz. Kongremizin ülkemiz, milletimiz, eğitim camiamız ve sendikamız için hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Emek, ömür ve gönül verenlere yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“BİZİM SEÇİMLERİMİZİN KAYBEDENİ OLMAZ”

Aday Ali Eren ise konuşmasında, “Bizim seçimlerimiz şölen havasında olur. Biz baştan yola çıkarken, ‘Bizim seçimlerimizin kaybedeni olmaz. Sendikamız kazanır, camiamız kazanır” diye yola çıktık. Seydikemer’den Bodrum’a kadar geniş bir yelpazede birçok arkadaşımızı yönetimimize aldık. Sendika anlamında birçok şeyler yapıldı, bu konuda hiç kimse eleştirilemez ama bazı eksik kalan noktalar var. Gönül alacağız, herkesi ziyaret edeceğiz, herkesi olduğu yerde güçlendireceğiz. Tüm üyelerimize ulaşmaya çalışacağız. 2001 yılında sendikaya üye oldum. İnsanları kucaklayacak anlayışımızın var olduğuna inanıyorum” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcımız Atilla Olçum ise yaptığı konuşmada, “Bayrağı devir alan kardeşimiz, önümüzdeki 4 yıl boyunca bu mücadeleyi aynı muhabbetle, aynı samimiyetle yürütecektir, buna inanıyorum. Bu mücadele içerisinde yol açan, yol olan ve yol alan siz değerli dava elçilerini şahsım ve genel merkezimizin adına yürekten teşekkür ediyorum. Genel kurulumuzun Muğla’mıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Eğitim-Bir-Sen Muğla Şubemizin 7. Olağan Genel Kurulu sonucunda oluşan yeni yönetim kurulumuz;
Şube Başkanı: Önder UÇAK
Şube Sekreteri: Turgay KAÇAR
Bş.Yrd.(Teskilatlanma): Orçun KESKİN
Bş.Yrd.(Mali İşler): Soner YILMAZ
Bş.Yrd.(Basın ve İletişim): Mehmet Behzat EKİCİ
Bş.Yrd.(Hukuk/Toplu Söz.): Türker ARI
Bş.Yrd.(Eğitim/Sosyal İşl.): Nuri CAN