Muğla 1 Şubesi

Yarın için dünden daha çok çalışmalıyız

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, 1 milyona ulaşan Memur-Sen üyelerinin 400 binini kadınların oluşturduğuna dikkat çekerek, “Çalışma hayatında kadınların sorunlarının çözümü ve adaletin tesisinde gerekli zeminin oluşturulması için dünden daha çok çalışmak zorundayız” dedi.



 


İstanbul 5 No’lu Şube Kadınlar Komisyonu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Celal Demirci, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkan Yardımcısı Hatice Ay,  İstanbul 5 No’lu Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, çok sayıda üye ve davetlinin katılımıyla Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir program düzenledi.


Programda konuşan Habibe Öçal, direnişin yoğurduğu maziden aldıkları güvenle, yeni ufukların haberini vermek için saflarını daha da sıklaştırdıklarını ifade ederek, “Haklarımızı korumak, yeni kazanımlar elde etmek için güçlerimizi birleştirmekten, kol kola yürümekten başka çaremiz yok. Birçok hakkımızı örgütlü gücümüz sayesinde kazandık. Bunları korumak, geliştirmek, yenilerini temin etmek bizim elimizdedir. Kadınlar olarak bu imkânı, sendikal örgütlenmeyi iyi değerlendirmeliyiz. Hiç kimse durup dururken bize haklarımızı vermez. Mücadele ederek, bir araya gelip sorunlarımızın çözümüne ilişkin çalışmalar yaparak, el ele vererek, birlikte hareket ederek sorunlarımızı ancak biz çözebiliriz. Sendikal çalışmalarımızı bu bilinçle sürdürmeliyiz” şeklinde konuştu.



Hak, adalet ve özgürlüklerden taviz vermeden faaliyetlerimizi sürdüreceğiz

“Bizler sendikacı kadınlar olarak, dünden daha çok çalışmak zorundayız” diyen Öçal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalışan kadınların haklarını ararken, cinsiyetçi ve ötekileştirici söylemlerden uzak, medeniyet tasavvurumuzdan referanslarını alan hak, adalet ve özgürlük kavramlarına sımsıkı sarılarak daha çok çalışmalı ve üye sayımızı artırmalıyız. 15 Mayıs hedefimiz, Eğitim-Bir-Sen olarak 500 bin, Memur-Sen olarak 1 milyon 111 bin 111 üye sayısına ulaşmaktır.”



 

Öçal, toplumsal kamplaşmaya yol açan söylem ve eylemlerden uzak durarak, insan hakları merkezli, yaşanabilir bir dünya için kadının toplum içindeki konumunu güçlendirecek bir anlayışı geliştirmek zorunda olduklarını dile getirerek, kadın istihdamının artırılması ve istihdam edilen kadınların eş ve anne olma kimliklerinin örselenmediği şartların sağlanması gerektiğini vurguladı.



 

Bakan Kaya: Hak ve adaleti tesis etme mücadelemizden korkuyorlar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 15 yıldır hızla büyüyen Türkiye’yi durdurmak isteyenlerin bugün yine ortaya çıktıklarını belirterek, “Biliyorlar ki Türkiye güçlenirse, kendi güçsüzlükleri iyice ortaya çıkacak. Ezdikleri mazlum halklar, Türkiye’den aldıkları ilhamla bir dirilişin içine girecekler. Bunu daha önce de yaptılar, hem de defalarca. Hak ve adaleti tesis etme mücadelemizden korkan hainler, Türkiye’yi kaosa sürükleyerek durdurmak istediler. Biz yükselmenin kadınla başladığını bilen bir milletiz” diye konuştu.



 

Aydın: Birlikteliğimizi daha da güçlendirmeliyiz

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 No’lu Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, ulaşmak istedikleri birçok hedefleri olduğunu kaydederek, “Bu yüzden biz kadınlara bundan sonra da çok iş ve sorumluluk düşecektir. Bunun için birlikteliğimizi daha da güçlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.



 

Demirci: Şerife Bacılarımız yeni Türkiye yolunun temelini atmıştır

İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Celal Demirci ise, yaptığı selamlama konuşmasında, “Bu topraklarda kadın yetenekleri ve gücüyle her zaman toplumsal hayatın içinde olmuştur. Bacıyan-ı Rum, Anadolu Bacıları Osmanlı Devleti’nin içinde nasıl yer aldıysa, Nene Hatunlar Kurtuluş Savaşı’nın nasıl en büyük gücü olduysa, 15 Temmuz işgal girişiminde alanlarda tankların, kurşunların önünde korkusuzca duran Şerife Bacılarımız gibi onurlu kadınlarımız da yeni Türkiye yolunun temelini atmışlardır” dedi.




 

Okul ziyareti

Habibe Öçal, Şehit Çağlar Cambaz İmam Hatip Ortaokulu ve Ebu Hanife İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret ederek, eğitim çalışanlarıyla bir süre sohbet etti.