Muğla 1 Şubesi

Medeniyet değerlerimizi yaşatmak zorundayız

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, eğitim hizmet kolunun yetkili sendikası, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak, Türkiye’nin meselelerine, milletin geleceğine, kamu görevlilerinin sorunlarına, insan haklarına, mazlum ve mağdurların çığlıklarına bigâne kalmadıklarını, kalmayacaklarını ifade ederek, “Ülkemizin, milletimizin aydınlık yarınlara kavuşması, eğitim çalışanlarının çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi, sorunlarına çözüm bulunması; emeğin saygın, kamu görevlilerinin kazancının insanca bir hayat standardına yaraşır olması için çalışmakla, mücadele vermekle sorumluyuz. Bunun gereğini elimizden geldiğince yerine getirmenin gayreti içerisinde olduk. Bunun yanı sıra, kapitalist ve emperyalistlerin kanını emdiği, zenginliklerini sömürdüğü halkların çığlıklarına, açlık ve yoksulluğun pençesinde kıvranan insanlığa da duyarsız kalmadık, kalmayacağız. İnancımız, medeniyet değerlerimiz bize bunu emrediyor” dedi.



 

Latif Selvi, Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan ve yönetim kurulu üyeleri, Üniversite Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Turan Güler ile birlikte, Muş İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’yi ve Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ı ziyaret ettikten sonra Bingöl’e geçerek, Solhan ve Genç ilçe temsilciliklerinin düzenledikleri toplantılara katıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı’nın da hazır bulunduğu toplantılarda konuşan Selvi, sendikal çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Selvi, eğitim hizmet kolunun yetkili sendikası, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak, 25 yıllık özlük ve özgürlük mücadelelerinde Türkiye’nin meselelerine, milletin geleceğine, kamu görevlilerinin sorunlarına, insan haklarına, mazlum ve mağdurların çığlıklarına bigâne kalmadıklarını, bundan sonra da kalmayacaklarını vurguladı.



 

Hakkı yenilenin, zulme uğrayanın sesi olmaya devam edeceğiz

“Ülkemizin, milletimizin aydınlık yarınlara kavuşması, eğitim çalışanlarının çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi, sorunlarına çözüm bulunması; emeğin saygın, kamu görevlilerinin kazancının insanca bir hayat standardına yaraşır olması için çalışmakla, mücadele vermekle sorumluyuz” diyen Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu sorumluluğumuzun gereğini elimizden geldiğince yerine getirmenin gayreti içerisinde olduk. Bunun yanı sıra, kapitalist ve emperyalistlerin kanını emdiği, zenginliklerini sömürdüğü halkların çığlıklarına, açlık ve yoksulluğun pençesinde kıvranan, iç çatışmalar yüzünden yerini yurdunu terk etmek zorunda bırakılan mültecilere, insanlığa da duyarsız kalmadık, kalmayacağız. İnancımız, medeniyet değerlerimiz bize bunu emrediyor. ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ öğüdünü rehber edinmiş bir teşkilat olarak hak bildiğimiz yolda yürümeye, haksızlıklara karşı sesimizi yükseltmeye, tepkimizi ortaya koymaya, milletimiz için, kamu görevlileri için, mazlum ve mağdurlar için emek harcamaya devam edeceğiz.”

16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumuna da değinen Latif Selvi, “Herkes bilmelidir ki, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, Türkiye’nin tam bağımsızlığı için, istikrar için, daha güçlü bir ülke için referandumda ‘evet’ oyu kullanacağız” şeklinde konuştu.



 

Çakırcı: Herkes üzerine düşeni yapmalıdır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, İslam coğrafyasının ve ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini kaydetti.

Çakırcı, şöyle konuştu: “Biz İslam coğrafyası ve ülke olarak çok zor bir dönem geçiriyoruz. Bu nedenle, vicdan sahibi herkesin bu durumda çok ciddi ve zor görevler alması gerekiyor. Her birimizin yerelden genele doğru alacağı inisiyatif, ülkemize ve İslam coğrafyasına büyük katkıda bulunacaktır.”



Bir sendika, emek hareketi olarak, 16 Nisan’ı bunun için çok önemsediklerini dile getiren Çakırcı, “16 Nisan’ı, vesayetin tarihe karışacağına; koalisyonların, yasakların bir daha gün yüzüne çıkmayacağına inandığımız için önemsiyoruz. Yakın tarihimiz, darbeler, krizler, kaos ve siyasi belirsizliklerle doludur. Bizler, çocuklarımıza daha adil bir dünya, güzel bir gelecek bırakmak istiyoruz. Geride bıraktığımız çetin ve çalkantılı dönemler bir daha karşımıza çıksın istemiyoruz. Bütün mücadelemiz, çabamız, sorunlarını en aza indirmiş, geleceğe güvenle bakan bir Türkiye içindir” diye konuştu.



 

Kava: Bugünün dünden iyi olması için çalışıyoruz

Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, ülkesini, milletini, temsil ettiği eğitim çalışanlarını, kamu görevlilerini düşünen, bugünün dünden iyi olması için çalışan bir sivil toplum kuruluşu olarak, 2010 referandumunda olduğu gibi, 16 Nisan’da da ‘evet’ diyeceklerini, bunun için çalıştıklarını söyledi.
 


 

Fehmioğlu: Memur-Sen’in duruşu önemlidir

Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu ise, ülke menfaatleri söz konusu olduğunda Memur-Sen’in takındığı misyonun çok önemli olduğunu dile getirerek, 15 Temmuz’daki duruşundan dolayı Memur-Sen üyelerine teşekkür etti.

Latif Selvi, Bingöl Şube yöneticileriyle birlikte Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne ziyarette bulunarak, eğitim çalışanlarıyla bir araya geldi.