Muğla 1 Şubesi

EĞİTİMCİ HEDEFSE GELECEĞİMİZ KARANLIKTIR

Eğitimci hedefse geleceğimiz karanlıktır

İlme, âlime, muallime ve müderrise ihtiramı esas alan bir medeniyetin bakiyesi olan Türkiye’de, geleceğimizi emanet ettiğimiz eğitimcilere yönelik saldırılar, tedbir alınmadığı için, artarak devam etmektedir. Yürüttükleri mesleğin manevi karşılığı olan saygının çok görüldüğü; sözlü taciz, saldırı, darp, silahla yaralama gibi olayların sıradanlaştığı, maalesef kanıksandığı bir dönemi yaşıyoruz.

Köyceğiz İlçemiz  Pınar Kulfat İlkokulu Müdürü üyemiz Murat ASLIYÜCE öğrencilerin gözü önünde darp edilerek şiddete maruz kalmıştır.  Öncelikle Murat HOCAMA geçmiş olsun diyerek bu talihsiz olayı şiddetle kınıyoruz. Bir vatandaşın  okul müdürününü okul öğrencilerinin gözü önünde darp etmesi kabul edilebilecek bir durum değildir. “Bu olay öğrencilerimizin korkutmuş öğretmenlerimizin ve velilerimizinde tedirgin olmasına sebep olmuştur. Kimsenin öğretmen ve yöneticilerimizi şamar oğlanına çevirmesine izin vermeyeceğiz. Bu olayı kınıyor, yetkilileri göreve  davet ediyoruz. Sürecin tamamında Murat HOCAMIZIN yanında olacak ve yasal sürecin snuna kadar takipçisi olacağız.

Eğitim de yaşanan şiddet olayları bizleri derinden üzmekte ve geleceğe yönelik endişelerimizi daha da artırmaktadır. Kim hangi amaçla yaparsa yapsın, genelde bütün vatandaşlarımızı, hususen eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınıyoruz. Kaygı verici boyutlara varan bu saldırılar da üzüntümüzü katmerleştiriyor, ilgililerin daha fazla seyirci kalmadan caydırıcı ve önleyici tedbirler almasını bekliyoruz.

Bu saldırılar geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte, birçok mağduriyete neden olmaktadır. Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple, cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız.

Şiddet olayları sağlıksız bir gidişatı işaret etmektedir

Öğretmenlerimizi hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye, kanlı, karanlık bu şuursuzluk son buluncaya kadar, herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz. Biz bilginin gücünün cehalet cürmüyle sindirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Ruhumuzu besleyen, benliğimizi geliştiren, geleceğimizi aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimin şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı durmalıyız.

Öğretmenlerimizden öğrencilerimize, yöneticilerimizden velilerimize kadar bütün eğitim camiasını, millet temelinde geniş bir aile gibi düşünüyoruz. Bizim nazarımızda her üyesiyle saygıya değer bu ailenin hangi ferdine olursa olsun, yapılan saldırıyı kayıtsız şartsız kınıyor, te’lin ediyoruz.

Bir daha şiddet olayları yaşanmaması için gerekli tedbirler alınmalıdır

Son dönemlerde öğretmenlerin emeğini yok sayan, itibarını örseleyen, eğitimdeki etki alanını daraltan, eğitimin aktörünü neredeyse bir figürana dönüştüren, bu mesleği her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hâle getiren anlayış, bugün geldiğimiz noktanın sebebidir.

Giderek artış gösteren, bazısı ağır yaralama bazısı da cinayetle neticelenen bu saldırılar karşısında öğretmenlerimiz kendilerini savunmasız hissetmektedir. Toplumsal sorun haline gelen şiddet hadiselerine ortak tavır geliştirmek ve çözüm bulmak, sorunun üstesinden gelinmesi için sorumluluk almak elzemdir. Şu gerçeğin altını bir defa daha çiziyoruz: Eğitimcileri şiddetin hedefinde olan bir toplumun geleceği karanlıktır. Ciddi bir sorun olan şiddete çözüm bulunması için, başta hükûmet ve Millî Eğitim Bakanlığı olmak üzere, herkesi elini taşın altına koymaya davet ediyoruz.

Eğitim-Bir-Sen olarak, üyemiz Murat ASLİYÜCE’ye ve saldırıya uğrayan bütün eğitim çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, şiddete başvuranları kınıyor, yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyunu daha duyarlı davranmaya çağırıyoruz.