Muğla 1 Şubesi

Türkiye-AB Karma İstişare Kurulu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaret

Memur-Sen ve Türkiye AB Karma İstişare Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı olarak gerçekleşen kabule; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, TİSK Başkanı Kudret Önen ile TZOB Genel Sekreteri Hasan Hüseyin Coşkun katıldı.

Görüşmede Genel Başkan Ali Yalçın, Memur-Sen Konfederasyonu tarafından gerçekleştirilecek olan “İşin Geleceği: Tehdit ve Fırsatlar” temasıyla gerçekleştirilecek olan uluslararası konferansla ilgili bilgi verdi.

Ayrıca ziyarette Yalçın, çalışma hayatına ilişkin bazı sorunları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti. Yalçın, 3600 ek gösterge konusuyla ilgili de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çözüm beklentilerini aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, konuya ilişkin gerekenin yapılacağını belirtti.

Genel Başkan Ali Yalçın ve heyet daha sonra da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı da ziyaret etti.

Ziyarette Yalçın, çalışma hayatında sözleşmeli personelin sıkıntılarına dikkat çekerek, ailelerin yoğun beklentilerini de Oktay’a aktardı. Sorunların çözümü için daima konuların takipçisi olacaklarının altını çizdi.