Muğla 1 Şubesi

'Bir Bilenle Bilge Nesil' projesi Bosna-Hersek'te de uygulanacak

Eğitim-Bir-Sen ve Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin Bosna Hersek’te de uygulanmak üzere incelendiğini ifade ederek, “Bu son derece kıymetlidir” dedi.

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Tokat 1 ve 2 No’lu şubelerin düzenlediği ‘Teşkilat Buluşması’na ve “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kapsamında Tokat Hüseyin Akbaş Spor Salonu’ndan yapılan liseler arası kompozisyon yarışması ödül törenine katıldı.


 

Öğretmen, öğrenci ve kitabı bir araya getirdikleri “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinde geçen yıl 43 bin öğrenci ile bir çalışma yaptıklarını hatırlatan Yalçın, “Bu, çok verimli ve kıymetli bir projedir. 10 öğrencinin bir öğretmen rehberliğinde ve beraber kitabı okuduktan sonra o kitabın kritiğinin yapıldığı, daha sonra o kitap üzerine makalenin yazılarak jüri kanalı ile makalelerin derecelendirildiği ve adım adım takip edilen, hiçbir fire verilmeden sürecin sonuna kadar götürülebilen bir proje. Bu yıl da büyük bir gayret ve azimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.



 

Türkiye’nin geleceğini imar edecek nesli yetiştirme çabamız sürüyor

Türkiye’nin geleceğini imar edecek nesli yetiştirme noktasında son derece kıymetli bir proje yürüttüklerini kaydeden Yalçın, “Bizler özelde üyelerimizin, kamu görevlilerinin mali, özlük ve sosyal haklarını korumaya ve geliştirmeye odaklı bir teşkilatız. Genelde ise ülkemizin demokratikleşmesi, özgürlük alanlarının genişletilmesi, yasakların kaldırılması, kazanımların tahkim edilmesi noktasında sorumluluk alıyor, ter akıtıyoruz. Ama sosyal sorumluluk anlamında gençlere karşı da bir sorumluluğumuz var. Bu yüzden öğretmen, öğrenci ve kitabı bir araya getiren bir proje etrafında buluşuyor ve bu sosyal sorumluluk projesini Türkiye genelinde yürütmenin uğraşını veriyoruz. Bu vesileyle, görev alan tüm öğretmenlerimize, onları yüreklendiren okul yöneticilerimize, Eğitim-Bir-Sen ve Genç Memur-Sen yöneticilerine, tüm teşkilatlarımıza ve birbirinden kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyorum. İyi sonuçlar ortaya çıkıyor. Kitapla buluşma, en kıymetli eğitim faaliyeti diye düşünüyorum” diye konuştu.



 

“Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinde okumak, konuşmak ve kâğıda dökmek var

Bacon’un “Okumak bir insanı doldurur, insanlarla konuşmak hazırlar, yazmak ise olgunlaştırır” sözüne atıfta bulunan Yalçın, “Bu sözün tüm aşamaları var bu projede. Öğrenciler okuyorlar, kritiğini yapıyor, konuşuyorlar; kitap hakkında kompozisyon yazıyorlar, yazılanlar juri tarafından derecelendiriliyor” değerlendirmesinde bulundu.

“Bir Bilenle Bilge Nesil” projesini iki yıl önce Ankara’da bin öğrenci, yüz öğretmenle prototip olarak başlattıklarını belirten Yalçın, “Bu projede okumak, konuşmak ve kâğıda dökmek var. Üç aşamayı içinde bulunduran bu proje, aynı prototiple kendi kültürel değerleri ve insanlığın ortak birikimiyle Bosna-Hersek’te de uygulanmak üzere bugün burada inceleniyor. Bu, son derece kıymetlidir. Bundan dolayı sizlerle iftihar ediyorum. Çünkü geçen yıl bin 700’ü aşkın öğrenci ile yapılan bu çalışma, bugün 2 bin 500 öğrenciyle yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Ali Yalçın, ilmin irfanla buluşması, tecrübenin geleceğe pusula olması için çaba harcadıklarını vurgulayarak, söz konusu projeyle, mücadele ruhunu, bilgelik çıtasını ufkun ötesine, ulaşılması zor zirvelere taşımak için daha çok çalışacaklarını söyledi.



 

Ek gösterge ve Öğretmenlik Meslek Kanunu konusunda hızlı hareket edilmelidir

Sendikal çalışmalara ve eğitim gündemine de değinen Yalçın, öğretmenlerin ve eğitim paydaşlarının üzerinde mutabakat sağladığı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun, memnuniyet katsayısı yüksek, bütün kamu görevlilerini kapsayacak ek gösterge sisteminin bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.



 

Sorunların çözüme kavuşturulması, beklentilerin karşılanması, yeni kazanımların elde edilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz

Şimdiye kadar birçok sorunu çözüme kavuşturduklarını, önemli kazanımlara imza attıklarını hatırlatan Yalçın, şunları söyledi: “Ancak hâlâ yapılması gereken pek çok iş, çözüme kavuşturulması gereken sorunlar var. Eğitim çalışanlarının gelir vergisi yükü, ek dersten vergi alınması, kalkınmada öncelikli bölgelerde görev yapan eğitim çalışanlarının sıkıntıları, sözleşmeli öğretmenlik uygulaması gibi konular el atılmayı bekliyor. Biz şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da sorunların çözüme kavuşturulması, beklentilerin karşılanması, yeni kazanımların elde edilmesi için var gücümüzle çalışacağız.”



 

Farkını hissettiren, çalışmalarıyla tarihe kayıt düşen teşkilatlarımız 15 Mayıs öncesi heyecan tazeliyor

Üniversitelerdeki idari personelin görevde yükselebilmesi, maaşlarının ve motivasyonlarının artırılması; akademik personelin maddi açıdan rahat, idari yönden katılımcı olabilmesi için ter döktüklerini dile getiren Yalçın, “Çabamız, hak, emek ve özgürlük mücadelemiz artarak devam edecektir. Dinamik yapısıyla farkını hissettiren, güzel çalışmalarıyla tarihe kayıt düşen teşkilatlarımız, 15 Mayıs öncesi heyecan tazeliyor ve tempoyu daha da artırıyor” dedi.













Eğitim-Bir-Sen Tokat 1 No’lu Şube Başkanı Şaban Ceylan, 2 No’lu Şube Başkanı Doç. Dr. Mehmet Demirtaş, Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Vali Ozan Balcı, Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt ve Bosna-Hersek Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı Seldevin Satoroviç’in de birer konuşma yaptıkları programa, Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman, AK Parti İl Başkanı Metin Polat ve yönetimi, İl Millî Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir, önceki dönem milletvekilleri Resul Tosun, İbrahim Çakmak, Osman Demir, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üyeler ve çok sayıda davetli katıldı.







 

Genel Başkan Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Turhal Temsilciliği’nin 40 öğretmen, 400 öğrenci ile yürüttüğü “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin ödül törenine ve Memur-Sen Zile Teşkilat Buluşması’na da katıldı.