Muğla 1 Şubesi

Teşkilat Buluşmamız Coşkuyla Geçti

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Yeni Zelanda'da camiye yapılan saldırıyı kınadı. Muğla Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’nda konuşan Yalçın, islamofobinin korkunç boyutlara ulaştığını ifade ederek, uluslararası kuruluşların harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Eğitim Bir-Sen Muğla Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Genel Başkan Ali Yalçın’ın katılımı ile gerçekleştirildi. İl Divan Toplantısına Yalçın’ın yanı sıra Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Muğla Şube Başkanı Önder Uçak da katıldı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, il divan toplantısındaki konuşmasına Yeni Zelanda'da camiye yapılan saldırıyı kınayarak başladı. Yalçın, dünya liderlerine Fransa'daki terör saldırısı sonrası bir araya geldiklerini hatırlatarak, Yeni Zelanda'ya giderek tüm dünyaya bu terör saldırısını kınamaya davet etti.

Yalçın, Yeni Zelanda'da iki camiye yapılan hain saldırı girişimini lanetlerken, Fransa'daki terör saldırısında bir araya gelen dünya liderlerine de çağrı bulundu. Yalçın, "Bugün dünyanın barışa ihtiyacı, dünyanın huzura ihtiyacı, insanların birbiri ile kaynaşmasına konuşmasına ihtiyacı olan tarihsel kesitte, Yeni Zelanda'da akli dengesini yitirmiş, hırsı gözü ve aklını karartmış olan biri caninin dünyayı ateşe sürüklemek, insanların umudunu söndürmek için oradaki Cuma vaktinde bir camiye saldırıda bulunarak onlarca insanı şehit etmesinin acısını paylaşıyorum. O caniyi lanetliyor ve bütün dünya liderlerinin böyle bir durumda Fransa'da terör saldırısında bir araya geldiği gibi bu cinayette orada bir araya gelerek dünyaya huzur ve barış konusunda çağrıda bulunmasının son derece kıymetli olduğunu bu vesile ile tarihe geçiyorum. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın derhal dünyanın tamamındaki İslam ülkelerinde yas ilan ederek bu anlamda bu tarihi sürece tepki vererek, bunun bir daha yaşanmaması anlamında akli dengesini yitirmiş, gözünü hırs bürümüş ideolojik hezeyanlarını insanlığı katlederek, insanları şehit ederek, mazlum ve mağdur olan insanları hayatlarından ederek ortaya koyduğu bu cinayete karşı en anlamlı tepkiyi vermeye davet ediyorum" dedi.

İslamofobinin korkunç boyutlara ulaştığını belirten Yalçın, saldırganın silahı üzerinde yazılanların saldırının arkasındaki zihin yapısını gözler önüne serdiğini belirtti.

Çelik: Aşırı Sağ Avrupa’yı Kuşattı

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik de saldırıyı kınayarak Avrupa’daki aşırı sağ, İslam düşmanlığı ve Türkiye düşmanlığının sadece Türkiye için değil, tüm dünya için tehdit oluşturduğunu belirtti.

Çelik, “Esasında dünyanın her tarafında biz çoğulculuğu savunurken, AB’nin insani değerlerle, demokrasiyle, hukuk devletiyle donanmasını söylerken, aşırı sağdan uzak durmasını söylerken işte bu tehlikeye dikkat çekiyorduk. Diyorduk ki, Avrupa her zaman tehlikeyi dışarıdan bekledi. Rusya ve Çin’in Avrupa değerlerini yok edeceğini düşündü. Aşırı sağcılık, İslam düşmanlığı, Türkiye düşmanlığı, mülteci düşmanlığı ve ırkçılık Avrupa’da temsil edilmeye çalışılan demokratik değerler için en büyük tehdittir” ifadelerini kullandı.

Muğla Şube Başkanı Önder Uçak da programın açış konuşmasında Yeni Zelanda’daki saldırıda hayatını kaybedenlere baş sağlığı dileyerek başladığı konuşmasında Memur-Sen'in yeni bir rekorla yetkiyi tazelemesi yolunda büyük emek göstereceklerinin altını çizdi.

Yalçın’dan Çeşitli Temaslar

Öte yandan Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Muğla Genişletilmiş İl Divan Toplantısı öncesinde çeşitli kurum ziyaretlerinde bulundu. Muğla Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’i ziyaret eden Yalçın daha sonra Muğla Eğitim Bir-Sen Şube Binasının açılışını gerçekleştirdi. Yalçın ayrıca Muğla-Menteşe’de Nazmi Zehra İyibilir Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğretmen ve eğitim çalışanlarıyla bir süre sohbet etti, dertlerini dinledi.