Muğla 1 Şubesi

Kamu görevlilerinin kaybetmemesi için istikrar şart

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, bir partinin eğitimle ilgili vaatlerini eleştirerek, “Sekülarizm dayatmasıyla karşı karşıyayız. Siz inancınızı ve kültürünüzü öğretmeyin diye çabalıyorlar. Bu kirli tuzaklara düşmeyeceğiz. Onun için istikrar diyoruz, devam diyoruz. El birliğiyle, güç birliğiyle, şer odaklarının taşıyıcı unsurlarına fırsatı bırakmayacağız” dedi.

Selvi, Memur-Sen Ordu İl Temsilciliği tarafından Altınordu ilçesi Tayfun Gürsoy Parkı’nda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Memur-Sen’in son yıllarda yaptığı çalışmalarla kamu görevlilerinin ümidi olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.



 

28 Şubat’ın tortularını attık, kazanımlarımıza sahip çıkacağız

Ülkelerde yönetimlerin çok önemli olduğunu ifade eden Selvi, “Seçim süreçlerinde siyasi partiler, beyanname yayımlarlar. Bu da bir nevi taahhüttür. Elbette ülkenin geleceği eğitimle şekillenecektir. Bir partinin beyannamesine baktığınızda ‘1+8+4 sistemiyle eğitimi yeniden yapılandıracağız’ diyor. Aslında 28 Şubat’ı yeniden hortlatmayı planlıyor. ‘Temel eğitimi 8 sene zorunlu hâle getirerek mesleki eğitimi bunun dışına çıkaracağız’ diyor. ‘Karma eğitim dışındaki bütün uygulamaları sonlandıracağız’ diyor. Yani kız imam hatip ve kız liseleri gibi okullar gözüne takılmış. 28 Şubat’ın tortularını attık, kazanımlarımıza sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.



 

Kirli tuzaklara düşmeyeceğiz

Selvi, din derslerinin kaldırılacağı yönündeki ifadelerle ilgili olarak ise şunları söyledi: “Esasında dedikleri din kültürü dersi. Bizim, ilkokul, ortaokul ve liselerde iki saat verdiğimiz ders. Yani buna bile tahammülü yok. Sekülarizmi o kadar dayatmak istiyorlar ki, siz inancınızı ve kültürünüzü öğretmeyin diye çabalıyorlar. Bu politikanın ruhu, milletin inanç, değer ve kalkınmasına karşı tutumlar içermektedir. Getirilmek istenen baskıcı model, yakın geçmişimizde yaşanan acı tecrübelerle görüldüğü üzere, din eğitiminin yanında ekonomik ve sanayi kalkınmamızın altyapısını oluşturan meslek eğitimini de zayıflatacak veya etkisiz kılacak mahiyete sahiptir. Bu kirli tuzaklara düşmeyeceğiz. Onun için istikrar diyoruz, devam diyoruz. El birliğiyle, güç birliğiyle, şer odaklarının taşıyıcı unsurlarına fırsatı bırakmayacağız.”



 

Anakronik meselelere el atamayanların, çözüm için irade ortaya koyamayanların ülkemize vereceği bir şey yoktur

Yeni hükûmet sisteminin çok daha önemli sonuçlar üretmeye yarayacağına, adaletin, millet iradesinin ve kuvvetler ayrılığı ilkesinin işlerliği açısından çok daha verimli çalışmalar gerçekleştirecek bir imkân oluşturacağına inandıklarını kaydeden Selvi, “Yeni sistemin yararlı hizmet üretmeye uygun olmadığını iddia edenler daha baştan milletimiz için bir şey yapamayız diyorlar. İddiaları, anayasa değişikliği yapmak. O zaman bizim onlara tavsiyemiz, değişikliğin yapılabileceği Meclis’e yönelmeleri ama hükûmete hizmet üretemeyecekleri iddialarından dolayı göreve talip olmamalarıdır. Anakronik meselelere el atamayanların veya çözüm için irade ortaya koyamayanların ülkemize vereceği bir şey yoktur” diye konuştu.



 

Çelenk: 5 bin kişiyi aynı sofrada buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz

Memur-Sen Ordu İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İsmail Çelenk ise, iftar programında yaklaşık 5 bin kişiyi aynı sofrada buluşturmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi kapsamında yapılan yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi

Milletvekili Metin Gündoğdu, milletvekili adayı Sait İnan, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Memur-Sen’e bağlı sendikaların temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda, ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.