Muğla 1 Şubesi

Memur-Sen ve Türkiye Yazarlar Birliği Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Memur-Sen ve Türkiye Yazarlar Birliği Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

25 Aralık 2020, Cuma

 

TBMM’de 5 partinin imzaladığı ortak teklifle 2021 yılı ‘İstiklal Marşı Yılı’ ilan edildi. Teklifin Genel Kurul’da kabulünün ardından ise Memur-Sen ile Türkiye Yazarlar Birliği arasında İstiklal Marşı’nın yazılışının 100. Yılında ortak etkinlikler gerçekleştirmek üzere işbirliği protokolü imzalandı.

 

 

Memur-Sen Genel Merkezi’nde Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Kazım Arıcan ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından ortak etkinliklerin yapılmasını kapsayan anlaşma imzalandı.

Protokole göre 2021 yılında İstiklal Marşı’nın yazılışının 100. Yılı TYB ve Memur-Sen tarafından gerçekleştirilecek ortak etkinliklerle kutlanacak.

Etkinlikler kapsamında sosyal ve kültürel konularda seminer, konferans, panel, açık oturum, yarışma, kurultay ve benzeri eğitim ve sosyal programlar yapılması planlanıyor.

Yalçın imza töreninde yaptığı açıklamada, “İmzalanan bu protokolün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu protokol kapsamında TYB ile birlikte çeşitli organizasyonlarda bir araya gelmekten onur duyacağız. İstiklal Marşı’mız bizim tüm kimliğimizi benliğimizi, milletimizin ortak duygularını anlatan sarsılmaz bir eser. Türkiye’ye edilmiş bir duadır. Bu eserin 100. yılında İstiklal Marşı’nın ruhunu, duygusunu, üzerine inşa edildiği değerleri anlatmayı hedeflediğimiz etkinliklerle bir bakıma vefa borcunu da yerine getirmek istiyoruz ” ifadelerini kullandı.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ise bu protokolün imzalanmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Arıcan, Türkiye Yazarlar Birliği’nin yürüttüğü ‘2021 İstiklal Marşı Yılı Olsun’ çağrısı hayata geçmiş olmasını mutlulukla karşılıyoruz. Bu kapsamda Memur-Sen ile yaptığımız bu protokol ile çok kıymetli etkinliklerin yapacak, “Milli marşımızın ruhunu idrak etmeye dönük kutlamaları, panelleri, konferansları, bilgi şölenlerini, gençler için yarışmaları, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının katkı ve katılımları ile faaliyetler gerçekleştireceğiz” diye konuştu.