Muğla 1 Şubesi

UÇAK : EĞİTİMCİYE YAPILAN SALDIRIYI KINIYOR ARTIK YETER DİYORUZ

Yine Vandalizm, yine şiddet, yine zorbalık, yine darp. Maalesef yine hedefte öğretmen. Çünkü öğretmeni koruyan bir yasa yok, güvenlik önlemi yok, herhangi bir yaptırım yok.  Okullarda güvenlik personeli yok. Okulda disiplin kuruluna giden bir öğrencinin (Velisi değil) yakını okulu basıyor, koridorda öğrencilerin, velilerin, çalışanların gözü önünde okul müdürü Tülay Hanıma ve müdür yardımcısıSedat Beyeağza alınmayacak küfürlerle hakaret etmeye başlıyor, tehdit ediyor ve hızını alamayıpöğretmen arkadaşımızı darp ediyor. Öğretmenlerimizi hedef alan saldırılar günbegün artıyor. Kaygı verici boyutlara varan bu saldırılar üzüntümüzü katmerleştiriyor, geleceğe yönelik endişelerimizi arttırıyor.

Öğretmene saldırı; eğitimimize saldırıdır, geleceğimize saldırıdır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetiştirilmesine, topluma faydalı bir birey haline gelmesine katkıda bulunmak istiyor isek; saldırganlara karşı, toplum olarak, ülke olarak önlem almak zorundayız. Buradan Milli Eğitim Bakanlığına ve hükümet yetkililerine sesleniyoruz;Öğretmen şiddet haberlerine konu olmamalıdır. Öğretmen hakettiği değeri ve itibarı görmelidir. Öğretmene yapılan şiddete ilişkin caydırıcı nitelikte yasal bir düzenleme acilen yapılmalıdır. Disiplin yönetmeliklerindeki yetersizlikler giderilerek öğretmene verilen değer hususunda veli bilinçlendirme çalışmaları yapılmalıdır. Okullardaki güvenlik önlemleri artırılmalı, bu tür saldırılara karışanların kamu hizmetlerinden faydalanmalarına yönelik kısıtlamalar getirilmelidir.”

Öğretmenlerimizden öğrencilerimize, yöneticilerimizden velilerimize kadar bütün eğitim camiasını, millet temelinde geniş bir aile gibi düşünüyoruz. Bizim nazarımızda her üyesiyle saygıya değer bu ailenin hangi ferdine olursa olsun, yapılan saldırıyı kayıtsız şartsız kınıyor, te’lin ediyoruz. Datça Yılmazlar Ortaokulu Okul Müdürü arkadaşımız Tülay Hanım’a, müdür yardımcısı Sedat Bey’e ve  saldırıya uğrayan bütün eğitim çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, şiddete başvuranları kınıyor ve yetkilileri gereken tedbirleri almaya davet ediyoruz. Konunun yasal takipçisi olacağımızı buradan belirtiyoruz. Şiddet eylemleri ile değil; eğitime, eğitimciye, geleceğe dair umut verici eylemlerle bir araya gelmeyi ümit ediyoruz.