Muğla 1 Şubesi

Azerbeycan Hemkarlar İttifakı Konfederasyonu Genel Başkanı Makbeliyev'den Memur-Sen'e Teşekkür

Azerbeycan Hemkarlar İttifakı Konfederasyonu Genel Başkanı Makbeliyev’den Memur-Sen’e Teşekkür

30 Eylül 2020, Çarşamba

Memur-Sen 6. Türkiye Buluşması online olarak gerçekleştirilmiş ve 81 il teşkilatı programa videokonferans yoluyla katılmıştı. Sanal ortamda gerçekleştirilen buluşmaya telefonla bağlanan Azerbeycan Hemkarlar İttifakı Konfederasyonu Genel Başkanı Settar Makbeliyev de katılımcılara hitap ederek desteklerinden ötürü Memur-Sen teşkilatına teşekkür etti.

Telefon bağlantısı ile programa katılan Azerbeycan Hemkarlar İttifakı Konfederasyonu Genel Başkanı Settar Makbeliyev Türkiye Buluşması’nın hayırlara vesile olmasını dileyerek bütün Memur-Sen teşkilatlarına teşekkürlerini iletti.

Türkiye’nin en başından beri Azerbaycan’ın haklı davasına verdiği desteğin çok önemli olduğunu belirten Makbeliyev, “Azerbaycan ve Türkiye bir millet iki devlettir. Biz tek bir milletiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz kederi bizim kederimiz diyerek bugün de aynı duyguları taşıyorsunuz. Bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere bütün Türkiye Cumhuriyeti maddi manevi Azerbaycan’a destek veriyor” ifadelerini kullandı.

Ermenista ile yaşanan gerilimin Ermeni devletinin işgal girişiminden kaynaklandığını söyleyen Makbeliyev, “Azerbaycan’ın kimsenin toprağında gözü yoktur. Sadece kendi öz toprağını savunmak istiyor. Ermenistan gaz ve petrol yataklarının olduğu toprakları ele geçirmek istiyor aslında bütün mücadeleleri o toprakları ele geçirmek içindir. Bizler de buna karşı kendi topraklarımızı savunuyoruz. Biz orada yaşayan halkımızı, kardeşlerimizi korumak istiyoruz” diye konuştu.

Azerbaycan’ın Ermenistan’ın kirli emellerine karşı onurlu bir mücadele verdiğini belirten Makbeliyev, “İnanıyorum ki yakın zamanda sizlerin bizlerin desteği ve duasıyla bu terör devletinin hukuksuzluğuna karşı muzaffer olacağız. Biz bugün bu devletin işgal girişimlerine karşı durmazsak başka topraklara da göz dikecekler. Azerbaycan’ın güçlü olması Türkiye’nin güçlü olması, Türkiye’nin güçlü olması Azerbaycan’ın güçlü olması demektir” diye konuştu.

Salonu süsleyen ve katılımcıların ellerinde bulunan Azerbaycan bayraklarından ötürü memnun olduğunu söyleyen Makbeliyev, “Ben hepinize teşekkürlerimi iletiyorum. ALLAH sizleri korusun. ALLAH bizleri, vatanlarımızı korusun, şehitlerimize rahmet eylesin gazilerimize şifa versin” diyerek sözlerini noktaladı.