Muğla 1 Şubesi

Muğla'da Yetki Yine Eğitim-Bir-Sen'de

UÇAK: Yetkide istikrar sendikacılıkta itibar yolculuğumuz devam ediyor

2020 yılı Muğla’da eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri kolunda yetkili sendikanın belirlendiği toplantı sonrası Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Şubesi son dört yılda olduğu gibi 2020 yılında da yetkili sendika oldu. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yetkili sendika belirleme çalışmaları kapsamında eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri kolunda faaliyet gösteren sendikaların şube başkanlarının katılımı ile sendikaların 2020 yılı üye sayıları mutabakat metni imza altına alındı. İmzalanan mutabakat sonucunda Muğla'da eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri kolunda faaliyet gösteren sendikaların içerisinde 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında yetkili olan sendika Eğitim-Bir-Sen 5'inci kez üst üste yetkili sendika oldu. Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder UÇAK, imzalar atıldıktan sonra yaptığı açıklama da “Muğla’da Eğitimcilerin tercihi bir kez daha Eğitim-Bir-Sen oldu. Yerelden evrensele soylu mücadelede kutlu yürüyüşe emek, ömür ve gönül verenlere yürekten teşekkür ediyor, Eğitim Çalışanlarının Gür Sesi, Sendikacılığın En Güçlü Adresi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Soylu mücadelemizin, emeği değerli kılma, ekmeği artırma çabalarımızın karşılığını bihakkın almak noktasında kutlu yürüyüşümüze omuz veren büyük Eğitim-Bir-Sen ailesinin üye olmak noktasındaki kararlılık gösterenlere, sendikayı okullarda, kurumlarda, eğitim çalışanlarına anlatan, kutlu yürüyüşe davet eden işyeri temsilcilerine, ilçe başkanları ve yönetimlerine, il yönetimine, kadınlar komisyonuna ve 3 bin 846 üyeye teşekkür eden UÇAK, Muğla'da ‘Yetkide İstikrar Sendikacılıkta İtibar’ diyerek soylu mücadelemizde destan yazmaya devam edeceğiz” dedi.

Sendikacılıkta nitelikli dokunuşlarla insanı ve emeği merkeze aldık

Şube Başkanı Önder UÇAK, imzalanan mutabakat metinlerine göre üye sayımız, 3 bin 582’si Millî Eğitim Bakanlığı, 264'ü üniversite olmak üzere toplamda 3 bin 846 oldu. Eğitim çalışanlarının haklarını savunan, hukukunu koruyan, eğitim politikalarının belirlenmesinde hazırladığı raporlarla aktif rol oynayan, üyelerinin ve herkesin fikir ve inanç hürriyeti için çabalayan, her türlü zulme ve haksızlığa karşı mücadele eden, mazlumdan ve adaletten yana tavır koyan, ilkeli duruş kararlı yürüyüşle eğitim çalışanlarından gördüğümüz teveccüh, aldığımız destek hem büyüklüğümüzün hem de sorumluluğumuzun büyüklüğünün göstergesidir. Eğitim-Bir-Sen ailesinin örgütlü gücüyle büyük başarılara imza attığını dile getiren UÇAK, “Derdimiz yeniden medeniyet. Gerçekleştirdiğimiz akademik ve erdemli sendikacılıkla sendikal tarihe farklı bir parantez açtık. İlk günkü değerlerimizden asla taviz vermedik ve çalışmalarımızı ilk günkü şevkle sürdürdük. Türkiye’de sendikacılığın kirli fotoğraflarla tanımlanma geleneğine son verdik, sendikacılıkta çığır açtık ve nitelikli dokunuşlarla insanı ve emeğini merkeze aldık” diye konuştu.