Muğla 1 Şubesi

UÇAK: Çözüm üreten, alternatif sunan bir sendikayız

UÇAK: Çözüm üreten, alternatif sunan bir sendikayız

Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanımız Önder UÇAK, ve Şube Başkan Yardımcımız Soner YILMAZ, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul ve Kurumlarımızda görev yapan Öğretmenlerimizi, Yöneticilerimizi ve Çalışanlarımızı ziyaret etti. Başkan UÇAK ve beraberinde ki heyet Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi, Dr. Mete Ersoy Ortaokulu, Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi ve Halk Eğitimi Merkezi Öğretmenlerini, Yöneticileri  ve çalışanlarını ziyarette bulundu.

Okul ve Kurum ziyaretleri kapsamında açıklamalarda bulunan UÇAK, özgürlük talebi, hak mücadelesi, haklıyı güçlü kılma iradesi, kültürel yatırım yapma şuuru, çözüm üretme ve alternatif sunma açısından Türkiye’nin en büyük örgütlü yapısı olduklarını söyledi.

Yükümüz ağır, sorumluluğumuz büyüktür

28 yıllık hak ve özgürlük mücadelelerinde, üyelerinin, eğitim çalışanlarının, hizmetlinin, şefin, memurun beklentilerinin karşılanması, sorunlarının çözüme kavuşturulması için alın ve akıl teri döktüklerini kaydeden UÇAK, “Yükümüz ağır, sorumluluğumuz büyüktür. Sorumluluğumuzun bilincinde olarak, dün olduğu gibi bugün de yarın da çözümleri önerme, talepleri dillendirme, kazanımları artırma, sorunları azaltma mücadelemiz devam edecektir” şeklinde konuştu.

Kadınlarımızın sendikalı olması kadar sendikacı olmasını da önemsiyoruz

Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder UÇAK, 28 yılı geride bıraktıklarını kaydederek, “Mücadelemiz destansı. Başladığımız noktadan geldiğimiz noktaya baktığımızda şükretmemiz gereken günleri yaşıyoruz. Dün memurdan sendikacı mı olur denilen yerden 1 milyonu aşan kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük emek hareketi olunan noktaya ulaşmış durumdayız.  Bunun altında kadın üyelerimizin emeği, alın teri ve adanmışlığı var bu nedenle kadınlarımızın sendikalı olması kadar sendikacı olmasını da önemsiyoruz  “ dedi.