Muğla 1 Şubesi

UÇAK: Alın terimizin karşılığını almak için mücadele ediyoruz

Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanımız Önder UÇAK, Şube Başkan Yardımcılarımız Soner YILMAZ, Orçun KESKİN ve  Aytaç YALÇIN,  Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul ve Kurumlarımızda görev yapan Öğretmenlerimizi, Yöneticilerimizi ve Çalışanlarımızı ziyaret etti. Başkan UÇAK ve beraberinde ki heyet Yatağan Kaymakamı Hayrettin ÇİÇEK, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa TOKSÖZ, Yatağan Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Kerim BENDER, Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman ALEMDAR, Şube Müdürleri Suat AĞI ve Ali Kaan KUTLU'yu ayrıca Fatih Ortaokulu, Madenler İlkokulu ve Anadolu Lisesine ziyarette bulundu.

Alın terimizin karşılığını almak için mücadele ediyoruz

Bir emek örgütü olduklarını ifade ederek, Sendikacılığa yeni bir soluk getiren bir emek örgütü olduklarını kaydeden Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder UÇAK, şunları söyledi: “Emek örgütünün birinci işi, özelde üyesinin ekonomik, sosyal, mali haklarını temin etmek, özlük ve özgürlük alanları genişletmek ve millî gelirde adaletin tesisi noktasında mutlaka ama mutlaka emekçinin alması gerekeni temin etmektir. Biz toplu sözleşme sürecinde kararlı duruş ortaya koyduk. Terimizin, örgütlülüğümüzün karşılığını masadan almaya çalışan bir kitle, bir örgütlü yapı olarak toplu sözleşmeye ilişkin hassasiyetimiz bütün toplum tarafından biliniyor. Beş toplu sözleşmeyi bu anlamda yönetmiş, ikisinde anlaşılamamış ve üçünde anlaşılarak 258 kazanımla kamu görevlilerinin rahatlamasına vesile olmuş bir emek örgütü olarak, özelde işimiz üyemizin hak ve menfaatlerini korumak genelde ise ülkemiz. Biz, üyemizin ekonomik, sosyal mali hakları için mücadele verirken, ülkemizin demokratikleşmesi, temel hak ve hürriyetlerin teminat altına alınması, ülkemizin korku tünelinden çıkması ve vesayetin ülke üzerinden kalkması, kadim medeniyetimizin bu ülkede yeniden yeşermesi ve coğrafyamıza umut olması noktasında gayret gösteriyoruz. Ülkemizin bu anlamda kendine geldiği ve bu anlamda bir bütünlük içerisinde hamle yaptığı her süreçte de ‘söz konusu memleketimiz ise gerisi teferruattır’ diye cümlemizi her ortamda kayıt altına alıyoruz.” 

Atama ve yer değiştirme takviminin ürettiği sorunlar giderilmelidir

Sorun üreten uygulamaların gözden geçirilmesi çağrısında bulunan UÇAK, “Atama ve yer değiştirme takviminin ürettiği sorunlara çözüm bulunmalıdır. Bakanlık, eğitimin esas meselelerine odaklanmalı; eğitim çalışanlarının taleplerini azami ölçüde karşılayan, mağduriyetleri önleyen, adil ve sürdürülebilir bir atama ve yer değiştirme politikası izlemelidir” diye konuştu.

İstihdamda farklı modellerden vazgeçilmeli, atamalar kadrolu yapılmalıdır

Kamuda her zaman statü hukukunu ve dolayısıyla kadrolu istihdamı savunduklarını söyledi. 4/C statüsünün kaldırılmasını sağladıklarını belirten UÇAK, “4/C’liler 4/B’ye geçirildiler ama biz 4/B’nin de tamamen kaldırılmasını, tüm kamu görevlilerinin kadrolu statüde birleştirilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Şiddet olayları sağlıksız bir gidişatı işaret etmektedir

“Son zamanlarda okul içinde ve dışında öğretmenlerin maruz kaldığı şiddet olaylarında gözlenen artışın, eğitimin işleyişini ve toplumsal huzuru ciddi manada tehdit eder boyuta ulaştığını kaydeden UÇAK, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hemen her yıl okulların açılmasıyla başlayan şiddet haberlerinin neredeyse günlük hayatın parçası haline gelmiş olması, sıradanlaşması maalesef acı bir realite olarak bizi endişelendirmektedir. Şiddetin fiziki ve psikolojik hasarı sadece maruz kalan eğitimcinin hayatını etkilemekle sınırlı kalmamakta, başta ailelerine ve öğrencilere olumsuz yansımalarıyla eğitim düzenini de etkilemektedir. Eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalı her bakımdan üzücü olduğu kadar düşündürücüdür” dedi.