Muğla 1 Şubesi

UÇAK: 'Barış Pınarı'nın bölgeye huzur ve güven getireceğine inanıyoruz

Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanımız Önder UÇAK ve Şube Başkan Yardımcımız Şentekin ÇALIŞ, Datça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul ve Kurumlarımızda görev yapan Öğretmenlerimizi, Yöneticilerimizi ve Çalışanlarımızı ziyaret etti.

Başkan UÇAK yapmış olduğu ziyaretlerde İyi ve başarılı insan yetiştirme konusunda sorumluluk alan bir teşkilat olduklarını ifade ederek " Bir eğitim sendikası olarak, amaçlarının, üyelerinin, eğitim çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarını korumak, geliştirmek; sorunlarına çözüm bulunmasını sağlamak, eğitimin daha nitelikli hâle gelmesi için ter akıtmak, vesayetin izlerinden tamamen arındırılmasını temin etmek, eğitim çalışanlarının işinin başına daha huzurlu bir şekilde gidebilmelerini sağlamaktır. Bu anlamda sorumluluğumuzu bihakkın yerine getirmeye çalışan bir teşkilatız. Sorunları çözmek için çaba harcıyor, iyi bir eğitim için akıl teri döküyoruz. İyi ve başarılı insan yetiştirme konusunda elimizi taşın altına koyuyoruz" dedi. Başkan UÇAK ayrıca  Vergi oranları düşürülmeli, maaşlar yükseltilmeli, ek gösterge kademeli olarak herkese verilmeli, Kayıplar tazmin edilmeli çağrısında bulundu.

Büyük bir davamız, ulvi bir gayemiz var

“Büyük davaların insanlarının küçük meseleleri olmaz” diyen UÇAK, “Bizim büyük bir davamız, ulvi bir gayemiz var. Samimiyetle, ihlasla, iyi niyetle yol almanın çok büyük sonuçlar doğurabileceğinden hareketle adımlarımızı küçümsemeden, değersizleştirmeden attık ve bugün geldiğimiz nokta itibarıyla zirvedeki yerimizi perçinledik. Bununla da yetinmeyeceğiz. Daha almamız gereken çok yol, atmamız gereken adımlar, çözmemiz gereken sorunlar, yapmamız icap eden işler var. Bu nedenle, daha da büyümemiz gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

'Barış Pınarı'nın bölgeye huzur ve güven getireceğine inanıyoruz

Şube Başkanımız Önder UÇAK, Datça Kaymakamı Mesut ÇOBAN'ı ziyaret ederek, sendikal çalışmalarımız ve eğitim öğretim faaliyetleri hakkında paylaşımlarda bulunarak gündeme ilişkin değerlendirmelere de değinen UÇAK, millet olarak zor bir dönemden geçtiklerini ifade ederek, “Stresli bir süreç ve kararlı bir şekilde mücadele veren devletimizin yanındayız. Millet ve devlet olarak, ülkemize gelen mültecilerin yaşayabileceği bir güven ortamı ve güven koridoru oluşturmaya çalışıyoruz. Yanı başımızda İsrail’in güvenliği için dünya ateşe veriliyor. Türkiye haklıdır. Çünkü uluslararası hukuktan gelen hakkını kullanmaktadır. Barış Pınarı Harekâtı’nın bölgeye huzur ve güven getireceğine inanıyoruz” diye konuştu.