Muğla 1 Şubesi

Vatan Sevdamız Leke Tutmaz!

Vatan Sevdamız Leke Tutmaz!

Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanımız Önder UÇAK ve Şube Başkan Yardımcımız Aytaç YALÇIN Ula, Dalaman ve Seydikemer İlçelerinde ziyaretlerde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Dalaman İlçe Temsilcimiz Recep TÜRKMEN beraberliğinde Dalaman İlçemizce Hürriyet İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulunun Aşure etkinliklerine katılan UÇAK, "Geçmişten gelen bu güzel geleneğimizi çocuklarımıza yaşatarak devam ettiren ve bu güzel hayır da  emeği geçen tüm eğitim neferlerimize teşekkür ediyorum" dedi. Okul Yöneticileri ve öğretmenlerle iştişare eden UÇAK, yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını ve başarılarla dolu bir yıl olması temennisinde bulundu. 

Okulların mali sorunları bütçeyle çözüme kavuşturulmalıdır

Okulların bütçe sorununun hâlâ çözülemediğine dikkat çeken UÇAK, okulların ödenek ihtiyacının karşılanarak yöneticilerin velilerle karşı karşıya getirilmemesi gerektiğini söyledi.

İlköğretim kurumlarının Millî Eğitim Bakanlığı’ndan ya da mahalli idarelerden doğrudan ödenek alamamasının,  okul yönetimlerini, kamu kaynaklarının ve bu kaynakları harekete geçirme mekanizmalarının yetersiz kalmasıyla velilerle karşı karşıya getirdiğini dile getiren UÇAK, “Buna ek olarak, okul yönetimlerinin bir yandan okullara bağış konusunda kamuoyu ve idare baskısı altında ve soruşturma tehdidi karşısında bırakılması, diğer yandan zorunlu cari harcamalar için kaynak bulma yükümlülüğüne sokulması, hem eğitim-öğretime zarar verip bu sorunu okullar arası başarı farklılığının bir unsuru hâline dönüştürmekte hem okul yöneticilerine yönelik hukuksuz, haksız ve adaletsiz uygulamalara ve mağduriyetlere kapı aralamakta hem de yönetici/öğretmen ile öğrenci velilerini karşı karşıya getirerek okul iklimini ve okul-veli iş birliğini zedelemektedir. Okul bazlı ödenek tahsisi yapılarak personel dışı cari harcamaların yönetilmesi için ödeneklerin doğrudan okul idareleri tarafından kullanılması sağlanmalıdır” dedi.

Ula ve Dalaman İlçe ziyaretlerinden sonra Eğitim-Bir-sen Seydikemer İlçe Temsilciliğini ziyarette bulunan UÇAK, " Vatan Sevdamız Leke Tutmaz! Sendikamıza yönelik sindirme/yıldırma kumpaslarına yargı dur dedi. 15 Temmuz hain darbe girişimini fırsat bilen liyakatsiz/muhteris karanlık yapıların planları tutmadı. Ömrünü vatana ve eğitime adamış üyelerimiz üzerinden sendikamızın itibarsızlaştırılma çabaları sonuçsuz kaldı. Güneşin balçıkla sıvanamayacağını herkes görmüş oldu. Ve bugün mutluyuz. Üç yıl süren yargılamalardan Seydikemer İlçe Temsilcimiz İrfan DEVECİ Başkanımız alnı ak, başı dik çıktı. Bu karar karanlık mihraklara bir cevap olsun. Kimse bizim vatan sevdamızı sorgulamayı aklından bile geçirmesin " diyerek geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Toplumun güvenini kazanmış sendika yöneticilerine yönelik sistematik ve planlı itibar suikastlarıyla karşı karşıyayız

Ülkemizin kritik bir süreçten geçtiğini dile getiren UÇAK, “Türkiye’yi kaos ortamına çevirmek isteyen şer odakları her gün yeni projelerle harekete geçmekte, toplumda güven ortamını hedef almaktadır. Toplumun güvenini kazanmış sendikaların yöneticilerine yönelik sistematik ve planlı olarak yapılan itibar suikastlarıyla karşı karşıyayız. Başka hesaplar görmek amacında olanlar, FETÖ üzerinden hesap görenler var. Bu kapsamda şikâyet mektupları, ihbar ve iftiralarla suçlananlar var. Burada amaç, kişisel hesap görmek, masum insanları bu yapının içine dahil ederek toplumun vicdanını sızlatmak ve gerçek suçluları korumaktır. Bu tür kişilerle de mücadelemiz sürmeye devam edecektir” diye konuştu.

Kamu kurumlarında kişisel hesaplarını görmeye kalkanlara karşı herkes dikkatli olmalıdır. Herkes ayağını denk alsın ve kaş yapayım derken göz çıkarmasın. Masum bir insanın terörist ilan edilerek haksızlığa uğratılmasının vebali büyüktür. Hesabı verilmeyecek iş ve işlemlerden uzak durulmalıdır diyen UÇAK, Meydanı hainlere de fırsatçılara da bırakmayacaklarını ifade etti.