Muğla 1 Şubesi

14. Türkiye Buluşmamıza Katıldık

UÇAK, Eğitim-Bir-Sen ‘14'Üncü Türkiye Buluşması'na Katıldı

Eğitim-Bir-Sen ‘14’üncü Türkiye Buluşması’ Ankara’da gerçekleştirildi. Buluşmaya Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder UÇAK, Şube yönetim kurulu üyeleri ve ilçe temsilcileri katıldı.

Türkiye Buluşmasında  konuşan, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN, toplu sözleşme tekliflerinde isabetleriyle, müzakerelerde ehliyetleriyle, hakem kurulu sürecinde konulara hâkimiyetleriyle gündem olduklarını belirterek, “Kamu İşveren Heyeti müzakerede uzlaştı, tutanakta şaştı. Uzlaşmadan ve paylaşımdan kaçınan bir işveren tavrıyla karşılaştık. Kamu işvereni kazandıracak teklif sunmadı, biz de kazandırmayan teklife imza atmadık. Çünkü biz omuzlarımızda 1 milyonu aşkın üyenin haysiyetini, 5 milyon 200 bin kişinin mesuliyetini taşıyoruz. Mesuliyeti yerine getirdik, haysiyeti çiğnetmedik” dedi.

5. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde yaşananlar, eğitim çalışanlarının sorunları, önümüzdeki dönemde yapılması tasarlanan faaliyetler başta olmak üzere, birçok konunun görüşüldüğü toplantıda konuşan Ali YALÇIN, hakkın hatırını her türlü hatırın üzerinde tutan, haysiyetli duruşun, ilkeli sendikacılığın tarihini yazan bir sendika olduklarını söyledi.

Eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı 46. Başkanlar Kurulu toplantısında, önümüzdeki dönemde yapılması tasarlanan çalışmalarla ilgili istişarelerde bulunuldu. Başkanlar Kurulunda konuşan Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder UÇAK, “ Adaletin ve barışın hâkim olduğu bir dünya için, daha nitelikli bir kamu hizmeti yürütülmesi için, emekçilerin alın terinin karşılığını almak için verdikleri mücadelenin sınırlarının genişletilmesi için, daha verimli bir eğitim sistemi için bu taleplerimizin karşılanması, çağrılarımızın karşılık bulması geleceğimiz adına elzemdir “ dedi. Eğitim-Bir-Sen olarak, eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümü, özlük haklarının korunması ve geliştirilmesi konusundaki mücadelemizi her platformda sürdüreceğiz. Üyemiz, ülkemiz ve milletimiz için çalışmaya, üretmeye; haktan ve haklıdan yana olmaya ilk günkü kararlılıkla devam edeceğiz. Farklı kıtalarda iş birliği yaptığımız eğitim sendikalarıyla birlikte emeğin değerinin tüm dünyada artması için ortak çalışmalarımızı artıracağız. Dünyanın neresinde olursa olsun zulmü ve zalimi lanetlemeye, mazlumdan yana olmaya devam edeceğiz.

46. Başkanlar Kurulu toplantısında Sendikanın 27. Yılında Türkiye Geneli 433.787 Üyeye ulaşmasında Muğla Şubesinin göstermiş olduğu başarıdan dolayı Genel Başkan Ali YALÇIN tarafından Şube adına Başkan Önder UÇAK’a başarı plaketi verildi. Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder UÇAK ve hazır da bulunan heyet Muğla’nın Kavaklıdere İlçesinin  kadim bakırcılık sanatı ile nakış nakış işlenen Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen logolarını Genel Başkan Ali YALÇIN’a makamında takdim etti.