Muğla 1 Şubesi

Geleceğimizi belirleyecek olan şey nesillerimizin bugün ulaşacağı seviyedir

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, emek, hak, özgürlük mücadelesinin yanı sıra, “İyilikte Yarışan Sınıflar”, “Bir Bilenle Bilge Nesil” gibi projelere de önem ve ağırlık verdiklerini söyledi.



 

Osmaniye Şubesi’nin düzenlediği “Liseler Arası Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi Ödül Töreni”,teşkilat mensupları, eğitim çalışanları, dereceye giren öğrenciler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı. Ödül töreninin açılışında bir konuşma yapan Latif Selvi, ilmin irfanla bir araya gelmesi, tecrübenin geleceğe pusula olması için gayret gösterdiklerini belirterek, “Binlerce öğrenciyi kitapla, öğretmenle, bilgiyle, değerlerimizle buluşturuyoruz” dedi.



 

Çok kıymetli bir iş yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz

Çok kıymetli bir iş yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Selvi, bu çalışmanın, medeniyetimizin ihyasında ve geleceğimizin inşasında yer alacak öncü nesillerin ortaya çıkmasına vesile olmasıtemennisinde bulundu.

Bilginin kalıcı olabilmesi için nesilden nesile doğru olarak aktarılmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Selvi, “Devletler en parlak dönemlerinde fikir kalıcılığını nesillerine aktarmışlardır. Eğer biz potansiyelimizi eğitimle kıyaslayamazsak gelişmişlik düzeyimizi belirleyemeyiz. Nesillerimizin eğitimdeki seviyesi bizim geleceğimizi belirler. Daha iyi üreten, bir adım öndedir. Bilgi üreten ve bilgi ile üretime devam eden, her zaman önde olacaktır” şeklinde konuştu.



 

Dünyadaki dönüşüme katkıda bulunacak nitelikte gençlerin yetişmesi geleceğimiz için zorunludur

Dünyada hiçbir toplumun diğerlerinden daha dezavantajlı olmadığını dile getiren Selvi, şöyle konuştu: “Bilgili ve becerikli olan nesiller ülkelerin başarı anahtarlarıdır.Dünya dönüşmektedir. Bu dönüşümün farkında olacak, gerektiğinde buna katkıda bulunacak ya da önlem alacak bilgi ve nitelikte nesillerin yetişmesi geleceğimiz için zorunludur.”



 

Kahraman: Soylu bir eylemin içinde yer almaktan memnunuz

Eğitim-Bir-Sen OsmaniyeŞube Başkanı Mahmut Kahraman, gençlere yönelik çalışmaların içerisinde yer almaktan son derece memnun olduklarını dile getirerek, “İlimizde bu projenin hayata geçmesinde ve devam etmesinde emeği, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.Böylesine soylu bir eylemin içinde yer alan öğrencilerimizi tebrik ediyor, hepsine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.











Konuşmaların ardından, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.