Muğla 1 Şubesi

Güzel olan iş ile bizim bir arada olma zorunluluğumuz var

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, bilgiyle ahlakın, itikatla eylemin, iyiyle doğrunun bir arada olma zorunluluğu bulunduğu ifade ederek, “Kimlikli, kişilikli, fedakâr, erdemli, nitelikli fertlerin yetişmesi için üzerimize düşenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Manisa Şubesi’nin Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlediği “Liseler Arası Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi Ödül Töreni”nde konuşan Şükrü Kolukısa, ilim, irfan ve hikmet yolunda, okuyan, araştıran, yazan nesiller yetiştirmek amacıyla yürüttükleri ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesinde önemli bir mesafe katettiklerini belirterek, “Adanmış öğretmenler rehberliğinde binlerce öğrenciyi kitapla bir araya getiriyoruz. Proje kapsamında okuyan öğrenci sayısı her geçen yıl artıyor ve bu da bizi memnun ediyor” şeklinde konuştu.



 

Sendikal mücadeleyi, eğitim çalışanlarının özlük haklarını, çalışma şartlarını iyileştirmenin, özgürlüklerini savunmanın yanı sıra, eğitimi, insanı arifleştirmenin; müfredatı, ülkeyi maarifleştirmenin bir aracı olarak gördüklerini kaydeden Kolukısa, şöyle devam etti: “Bu özveri ve ilkelerle değerlerimiz yörüngesinde verdiğimiz mücadelede hedefimiz, kazanımlarımızla büyümek, akademik birikimle derinleşmek, kültürel faaliyetlerle ülkeyi sarmak; sendikacılığı en, boy ve derinlik olarak gerçek ebatlarına ulaştırmaktır. Gerçeklerin üstüne gerilen perdelerde oynatılan gölge oyunlarını ayıklayarak yol almak, sorun çözmek, kazanımlarımıza sahip çıkmak, haksızlıklara karşı sesimizi yükselterek ilerliyoruz.”  


İyiliğe çağıran, kötülükten sakındıran bir topluluğa ihtiyaç var

Gençlerin Necip Fazıl’ın ‘Çile’si kuşanması, Nuri Pakdil’in ‘Klas Duruş’una eşlik etmesi, Sezai Karakoç’un ‘Diriliş Muştusu’na gönül vermesi, İsmet Özel’in ‘Bir Yusuf Masalı’yla Yusufların mücadele esnasında gömleğinin arkadan niçin yırtıldığının hikâyesini bilmesi, Mehmet Akif İnan’ın ‘Tenha Sözler’iyle içlenmesi, Kudüs sevdasıyla bilinçlenmesi, Cahit Zarifoğlu’dan bu dünyanın bir değirmen olduğunu öğrenmesi, Cemil Meriç’ten ‘Bu Ülke’yi okuması için bu tür etkinliklere ihtiyaç olduğunu kaydeden Kolukısa, silahların susması için kelimelerin konuşmasına, kötülüğün sıradanlaşmaması için iyiliğe çağıran, kötülükten sakındıran bir topluluğa ihtiyaç olduğunu söyledi.
 


Borcumuzu ödüyoruz

İşi de gücü de eğitim olan bir sendika olarak, görev ve sorumluluklarını yerine getirebilecek keyfiyet ve şahsiyete sahip, ahlaki değerleri özümsemiş, insanlığa mesajını her şart ve durumda en yetkin bir surette ulaştırabilecek kimlikli, kişilikli, fedakâr, erdemli, nitelikli fertlerin yetişmesi için üzerlerine düşenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını dile getiren Kolukısa, “Ülkemize, milletimize borcumuzu ödüyoruz. Bizi eğitim hizmet kolunun yetkili sendikası yapan da milletin yanında yer almamız, yasakların tarih olması için verdiğimiz mücadele, demokratikleşme adımlarına verdiğimiz destek, müfredatın vesayetin izlerinden arınması yönünde harcadığımız çaba, yaptığımız çalışmalar, elde ettiğimiz kazanımlardır” ifadelerini kullandı.



 

Kolukısa, kaybedeni olmayan yarışmada emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederken, dereceye giren öğrencileri tebrik etti.
 


Öner: Emeği ve katkısı olanlara teşekkür ediyorum

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, öğrencilerin belirlenen kitapları okuyarak kritiklerini yaptıklarını belirterek, “Bunun yanı sıra öğrencilerimiz kitapların yazarlarıyla gerçekleştirilen konferanslarla kitap-yazar buluşmalarına da katıldılar, okudukları kitaplarla ilgili kompozisyonlar yazdılar. Hepsini tebrik ediyorum” diye konuştu.










 

İl Millî Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa Irgat, Genç Memur-Sen İl Başkanı Orhan Güzel, ilçe millî eğitim müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçe temsilcileri ve danışman öğretmenlerin katıldığı programın sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.