Muğla 1 Şubesi

En kıymetli iş insan yetiştirmektir

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, nitelikli insan yetiştirme konusuna yoğunlaşılması gerektiğini ifade ederek, “Hayal edemeyenler geleceğe şekil veremez. Cemil Meriç’in ifadesiyle, kitapları sığınacak liman olarak gördüğümüzde mesafe alırız. Bu limanlara toplum olarak sığınmamız lazımdır” dedi.

Ramazan Çakırcı, Gaziantep ve Düzce şubelerinin düzenlediği “Bir Bilenle Bilge Nesil Liseler Arası Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni”ne katıldı.



 

İlim ve hikmet yitik malımızdır

Projenin önemine değinen Çakırcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi ‘ilim ve hikmet, müminin yitik malıdır, onu nerede bulursa alır.’ Bizler, ne zamanki ilk ‘Oku’ emrini esas alıp kitaplara sarılmışsak dünyayı şekillendirmişiz, dünyaya yön vermişiz ve dünyayı özgürleştirmişizdir. Kitaplarla aramıza ne zaman mesafe koymuşsak gerilemeye, kaybetmeye başlamışız. Bağdat’ın kuruluşuna ve İslam medeniyetinin hâkim olduğu döneme bakın. Harezm’e, Buhara’ya, Semerkand’a ve Endülüs’e bakın. Merkezine ne zaman kitap konulmuşsa o dönem İslam medeniyeti zirve yapmıştır. Bunun için yeniden silkelenip kendimize gelmeli, yeni bir çığır açmalı, yol almalıyız.”



 

Toplum olarak bu limana sığınmalıyız

“Tek gayemiz, nitelikli insan yetiştirmek olmalıdır” diyen Çakırcı, hayal edemeyenlerin geleceğe şekil veremeyeceğini dile getirerek, “Cemil Meriç’in ifadesiyle, kitapları sığınacak liman olarak gördüğümüzde mesafe alırız. Bu limanlara toplum olarak sığınmamız, hayallerimizi gerçekleştirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Ramazan Çakırcı, projeye emek ve katkı veren herkese teşekkür etti.
 


 

Gök: Doğru kitabı okumak önemlidir

Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, projenin, kendi medeniyet değerlerimizle kendi evlatlarımızı buluşturma projesi olduğunun altını çizerek, “Bu çağda kaynak çok ama doğru kaynağa ulaşmamız; kitap çok ama doğru kitabı okumak önemlidir” diye konuştu.

 

Çelebi: Öğretmen ve öğrencinin yan yana getirildiği bir proje yürütüyoruz

Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, öğretmenin ve öğrencinin yan yana getirildiği bu projede emek harcayan, buna katkıda bulunan herkese teşekkür ederek, “Bu projemizle gençlerin dünyasına yeni açılımlar, farklı bakış açıları getiriyoruz” şeklinde konuştu.







Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.