Muğla 1 Şubesi

Gençlerin güzel bir geleceğe ihtiyacı var

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, ‘ilim, irfan ve hikmet yolunda şuurlu gençlik’ sloganıyla yürüttükleri ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesinin, bugünün ihyası, yarının inşası için önemli ve gerekli olduğunu ifade ederek, “Biz, Eğitim-Bir-Sen ve Genç Memur-Sen olarak, bu ruhu oluşturmak için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Çorum Şubesi ve Genç Memur-Sen’in düzenlediği “Bir Bilenle Bilge Nesil Liseler Arası Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni”nde konuşan Mithat Sevin, gençlerini ihmal edenlerin geleceklerini ihmal ettiklerini söyledi.


 

Gençlerin geleceğe hazırlanmasına yönelik çalışmalara destek olmayı önemsediklerini vurgulayan Sevin, “Gençleri ihmal etmek gibi bir lüksümüz olamaz. Gençleri ihmal edersek geleceğimizi yeniden inşa edemeyiz, geleceğe sahip olamayız. İnsanlığın önünü açacak, fikir ve sanatta, ahlakta öncü kuşaklar yetiştiremeyen toplumlar, bırakınız büyük atılımlara imza atmayı, varlıklarını bile sürdüremezler. Bu nedenle, gençlerin geleceğe hazırlanmasına yönelik çalışmalara destek olmak bizim önceliğimizdir. En hayati meselemiz genç kuşakları korumak, koruyabilmektir” şeklinde konuştu.



 

‘Okumadan meydan okuyamazsınız’

Okumanın soylu bir erdem olduğuna dikkat çeken Sevin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Okumak düşünceyi, düşünce de insanı değiştirir. Nuri Pakdil, ‘Kitap okumadan meydan okuyamazsınız’ diyor. Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkûmdur. Tarihini unutan ve geçmişinden utanan, ‘zulüm 1453’te başladı’ diyen pespayelere inat bu gençlik ‘Asım’ın Nesli’ olacaksa eğer, okumak, çok okumak ve tarihini bilmek zorundadır. Çünkü tarihini bilmeyen bir gençlik, tarih değiştiremez, özne olamaz.”



 

Ruhun olmadığı yerde güruh vardır

“Bir yerde ruh yoksa orada güruh vardır” diyen Sevin, “İlim, irfan ve hikmet yolunda şuurlu gençlik’ sloganıyla yürüttüğümüz ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi, bugünün ihyası, yarının inşası için önemli ve gereklidir. Bizler, Eğitim-Bir-Sen ve Genç Memur-Sen olarak, bu ruhu oluşturmak için çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 


Çınar: Emeği geçenlere, dereceye girenlere teşekkür ediyorum

Eğitim-Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Tekin Çınar, okuma yarışmasında emeği geçenlere, dereceye girenlere ve bütün katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Programa Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatçi, eğitim çalışanları ve öğrenciler katıldı.