Muğla 1 Şubesi

Üyesini, ülkesini ve gençlerini düşünen bir sendikayız

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, hem eğitim çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarını korumanın, geliştirmenin, çalışma şartlarını iyileştirmenin mücadelesini verdiklerini hem de millî ve manevi değerlerle donanmış, dünyadaki gelişmeleri iyi okuyabilen, araştıran, düşünen, düşündüğünü ifade edebilen, ilim, irfan ve hikmet yolunda şuurlu bir gençliğin yetişmesi için ter döktüklerini söyledi.


 

Şükrü Kolukısa, Muğla Şubesi’nin ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi kapsamında düzenlediği “Liseler Arası Kompozisyon Yarışması” ödül törenine katıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan ödül töreninde konuşan Kolukısa, gençleri, adanmış öğretmenlerin rehberliğinde kitapla buluşturmak amacıyla 81 ilde başlattıkları “Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi kapsamında gerçekleştirilen okuma, anlama ve yazma etkinliklerinin yoğun ilgi ve katılımla devam ettiğini dile getirdi.



 

Çürümeye meydan okuyan genç dimağları yeniden yoğuruyoruz

Başta Orta Doğu olmak üzere, dünyanın birçok yerinde kan ve gözyaşı aktığına dikkat çeken Kolukısa, dünyada silahların susması için kelimelerin konuşmasına ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Bilgi, insanı malumat; düşünce, marifet; ilim ise hikmet sahibi yapar. İlim ve hikmet, hiç kimsenin doğuştan kazancı değildir. Gençliğin sosyal medyanın labirentlerinde kaybolduğu, bireyin toplumdan koptuğu, ailenin akrabalardan uzaklaştığı, benliğin bencilliğe doğru gittiği, serbestliğin özgürlükten ziyade aymazlığa doğru yol aldığı, herkesin sanal dünyaları gerçek sandığı, algı operasyonlarının tek gerçek olarak algılandığı bir dünyada meydan okuyan genç dimağları yeniden yoğurmaya ihtiyaç var, dedik ve ‘Bir Bilen Bilge Nesil’ projesini hayata geçirdik. İstiyoruz ki, gençlerimiz, içinde yaşadıkları toplumun millî ve manevi değerleriyle donansın; ilim irfanla buluşsun, tecrübe geleceğe pusula olsun. Bu anlamda kayda değer bir yol aldık. Öğrencilerimiz, adanmış öğretmenleri eşliğinde kitap okuyor, bunun tahlilini yapıyor ve kompozisyon yazıyorlar” dedi.



 

Üyesini, ülkesini ve gençlerini düşünen bir sendikayız

Böylesine kıymetli bir eğitim faaliyetinin içerisinde yer alan, dereceye giren öğrencileri, onlara rehberlik eden öğretmenleri, projeyi uygulayanları, buna destek olan yöneticileri tebrik eden Kolukısa, şöyle konuştu: “Biz, hak, emek ve özgürlük mücadelesi veren bir sendikayız. Özelde üyelerimizin, eğitim çalışanlarının haklarını savunuyor, sorunlarına çözüm bulunması için çaba harcıyor, nitelikli bir eğitim için çalışıyoruz. Genelde ise ülkemiz, milletimiz, mazlumlar, mağdurlar ve yetimler için ter akıtıyoruz. Ancak, faaliyet alanımızı bununla sınırlamıyoruz. Kitap okuma yarışmaları, ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ gibi projelerle farkımızı ortaya koyuyor; millî ve manevi değerlerle donanmış, dünyadaki gelişmeleri iyi okuyabilen, araştıran, düşünen, düşündüğünü ifade edebilen, ilim, irfan ve hikmet yolunda şuurlu bir gençliğin yetişmesi için de sorumluluk alıyoruz. Çünkü gençler bizim geleceğimizdir. Ülke olarak, millet olarak, küresel rekabetin yaşandığı bir dünya başarılı olmamız, ileriye gitmemiz, ilim, irfan ve hikmet sahibi gençlerin varlığıyla mümkündür.”



 

Uçak: Bir Bilenle Bilge Nesil projesi kültürümüzün tezahürüdür

Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, projenin, benimsediğimiz kültürün tezahürü olduğunu belirterek, “Biz bu projeyi adanmış öğretmenlerimizin öncülüğünde ortaöğretim öğrencilerimize okumalar yaparak başlattık. Genelde insanlık tarihinin birikimini, özelde ise medeniyetimizin mirasını sahiplenecek erdemli toplumun inşasında öncü nesiller yetiştirilmesine katkı sunmayı amaçladık. İlimizde iki yıldır bu çalışmayı yürütmekteyiz” şeklinde konuştu.



Demir: Projeye destek vermeye devam edeceğiz

Projeye destek veren Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir ise, millî, kültürel ve manevi değerlerine sahip bir gençliğin yetişmesi için yerel yönetimler olarak ellerinden gelen desteği verdiklerini ve bundan sonra da vereceklerini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, İl Millî Eğitim Müdürü Pervin Töre, ilçe millî eğitim müdürleri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların başkan ve yönetim kurulları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyelerin katıldığı programda, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, danışman öğretmenlere plaket takdim edildi.

‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi ödül töreni programından kareler: