Muğla 1 Şubesi

Başarıya giden yolun açılması için sorunların bertaraf edilmesi gerekir

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, eğitim çalışanlarının çalışma şartlarının, mali, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi, beklentilerinin karşılanması için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettiklerini belirterek, “Girişimlerimiz, çabalarımız, mücadelemiz sürüyor. Biz istiyoruz ki, başarıya ve huzura giden yollar tamamen açılsın, sorunlar bütünüyle bertaraf edilsin ve bizler de enerjimizi güvenli yarınların inşası için harcayalım” dedi.


 

Osmaniye Şubesi’nin genişletilmiş il divan toplantısında konuşan Atilla Olçum, eğitim çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarını korumak ve geliştirmek, sorunlarını gündeme getirmek ve bunların çözümünü sağlamak, daha iyi bir eğitim için eleştiri ve öneriler ortaya koymak, ücretlerde ve gelir dağılımında adaleti sağlamak hedefleri için çalıştıklarını, ürettiklerini söyledi.

Medeniyetimizin kök değerlerini idrak etmiş, daha özgür, daha müreffeh ve daha mutlu insanların yaşadığı ‘daha güçlü, daha huzurlu, daha adil Türkiye’yi inşa etmek amacıyla çıktıkları sendikal yolculukta, hem sendikacılık hem de sivil toplum noktasında yeni eşikler oluşturmaya devam ettiklerini kaydeden Olçum, “Bu çerçevede, akademik çalışmalarımızla geçmişe, güne ve geleceğe ışık tutuyor, eğitim çalışanları için elde ettiğimiz kazanımlarla emeğin değerini artırıyor, akademik sendikacılık anlayışının hakkını veriyoruz. Başörtüsü yasağının kaldırılmasında sendikamızın baskısı, üniversiteye girişte uygulanan katsayı adaletsizliğinin sona ermesinde kararlılığımız, kesintisiz eğitim dayatmasının tarih olmasında, 4+4+4 kademeli eğitim anlayışının hayat bulmasında eğitim konusuna pedagojik bakışımız var. Vesayetçi eğitimin kartviziti konumundaki Millî Güvenlik Bilgisi Dersi’nin kaldırılmasında özgürlükçü ve sivil eğitim sistemi/felsefesi bakış açıyla ortaya koyduğumuz ısrar var. Bu çerçevede, son yıllarda eğitime dair millet eksenli, pedagoji eksenli, insan ve irfan eksenli değişikliklerde katılım, katkı, öneri ve eleştiri zemininde öncü/paydaş sıfatıyla etkileyici ve belirleyici olduk, oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


 

Yaptıklarımıza yenilerini ekleme, olması gerekene ulaşmak için yol bulma, yol haritası oluşturma sorumluluğumuz var

“Kurulduğumuz günden bu yana eğitimin, eğitim çalışanlarının, milletin, ülkenin sorunlarının tespitine ve çözümüne yoğunlaştık” diyen Olçum, sözlerini şöyle sürdürdü: “27 yıllık hak, emek ve özgürlük mücadelemizde çözüme katkıda bulunarak, ufuk açıcı, yol gösterici öneriler ortaya koyarak, ilgili ve yetkili kişi ve kurumlarla ortak çalışmalar yaparak, olması gerekene ulaşmak için yol bulmaya, yol haritası oluşturmaya gayret ettik; hep çözüm üretmenin, ortak akılla çözüm için yol almanın peşinde olduk. Bu yüzden, bilimsel araştırmalarla çözümün bir paydaşı, öznesi olduk. Eğitim çalışanlarının profesyonel gelişimine destek olmanın ve öğretmenlik mesleğinin itibarını yükseltmenin yanı sıra eğitim politikalarının oluşturulmasına ve eğitimde kalitenin artırılmasına yönelik araştırma, izleme ve değerlendirme içerikli çalışmalar, raporlamalar yaptık, yapıyoruz. Ancak, işimiz, sorumluluğumuz bununla bitmiyor, bitmeyecek. Dinamik ve devasa bir alanda sendikacılık yapıyoruz. Her yeni gelişme beraberinde yeni sorunlar da getiriyor.”


 

Güvenli yarınlar için harcıyoruz

Öğretmene destek olacak bir meslek kanununun daha fazla zaman geçirilmeden çıkması, ek gösterge sisteminin bütün kamu görevlilerini kapsayacak ve herkesi memnun edecek şekilde kurulması ve bir an evvel hayata geçirilmesi, eğitim çalışanlarının çalışma şartlarının, mali, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi, beklentilerinin karşılanması için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Olçum, “Girişimlerimiz, çabalarımız, mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Biz istiyoruz ki, başarıya, huzura giden yollar açılsın, sorunlar bertaraf edilsin. Böylece bizler de enerjimizi güvenli yarınların inşası için harcayalım. Tek gayemiz budur” diye konuştu.



 

Eğitim-Bir-Sen Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kahraman ise, 15 Mayıs’a kadar durup dinlenmeden, rehavete kapılmadan çalışmalarını canla başla sürdüreceklerini dile getirdi.
 


 

İl Millî Eğitim Müdürü Albak’a ziyaret

Atilla Olçum, Şube Başkanı Mahmut Kahraman ve yönetim kurulu ile birlikte, İl Millî Eğitim Müdürü Aydın Albak’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Albak, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Olçum’a ve beraberindeki heyete teşekkür etti.