Muğla 1 Şubesi

Sendika Binamızın Açılışını Gerçekleştirdik

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye’nin istikrarı yakalayabilmesi için önce yönetsel, ardından ekonomik istikrarın sağlanması gerektiğini kaydederek, “Bu anlamda hem üyesine, kamu görevlilerine hem ülkesine karşı hassasiyet taşıyan bir emek hareketiyiz. Bizim hassasiyetimiz, istikrarın yakalanması; yönetsel istikrarın ekonomik istikrarı beraberinde getirmesi, ülkenin orta gelir tuzağından çıkması, üretim ekonomisine geçmesi, millî gelirin artması ve kamu görevlilerinin cebinin alın terlerinin karşılığını görmesidir” dedi.
 


Eğitim-Bir-Sen Muğla Şubesi’nin düzenlediği ‘Teşkilat Buluşması’nda konuşan Ali Yalçın, sözlerine, Yeni Zelanda’da camiye yapılan saldırıyı kınayarak başladı.

Dünya liderlerini Yeni Zelanda’ya giderek terör saldırısını kınamaya davet ediyorum

Yalçın, Fransa’daki terör saldırısında bir araya gelen dünya liderlerine de çağrıda bulunarak, “Bugün, dünyanın barışa, huzura, insanların birbirleriyle kaynaşmasına, konuşmasına ihtiyacı olan tarihsel kesitte, Yeni Zelanda’da akli dengesini yitirmiş, hırsı gözü ve aklını karartmış bir caninin, dünyayı ateşe sürüklemek, insanların umudunu söndürmek için Cuma vaktinde camiye saldırıda bulunarak onlarca insanı şehit etmesinin acısını yaşıyorum. O caniyi lanetliyor ve bütün dünya liderlerinin böyle bir durumda, Fransa’da yaşanan terör saldırısında bir araya geldiği gibi, Yeni Zelanda’da bir araya gelerek dünyaya huzur ve barış konusunda çağrıda bulunmasının son derece kıymetli olduğunu ifade ediyorum. İslam İşbirliği Teşkilatı’nı, derhal İslam ülkelerinde yas ilan ederek, bu tarihî sürece büyük bir tepki vermeye, böyle bir vahşetin tekrar yaşanmaması için, akli dengesini yitirmiş, gözünü hırs bürümüş, ideolojik hezeyanlarını insanlığı katlederek, insanları şehit ederek, mazlum ve mağdur olan insanları hayatlarından ederek ortaya koyduğu bu cinayete karşı en anlamlı tepkiyi vermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.



 

Yönetsel istikrar olmadan ekonomik istikrar olmaz

Türkiye’nin istikrarı yakalayabilmesi için önce yönetsel, ardından ekonomik istikrarın sağlanması gerektiğine dikkat çeken Yalçın, şunları söyledi: “Bu anlamda hem üyesine, kamu görevlilerine hem ülkesine karşı hassasiyet taşıyan bir emek hareketiyiz. Bizim hassasiyetimiz, bu ülkede istikrarın yakalanması. Yönetsel istikrar olmadan ekonomik istikrar olmaz. Yönetsel istikrar olmadan, ülkede yarına ilişkin tereddütler, kaygılar çoğalır, coğrafyada istikrar olmaz. Hassasiyetimiz, ülkemizde istikrarın daim olmasıdır. Hassasiyetimiz, yönetsel istikrarın ekonomik istikrarı beraberinde getirmesi, ülkenin orta gelir tuzağından çıkması, üretim ekonomisine geçmesi ve bizim mutfağımızın mutlaka ama mutlaka millî gelirden düşen payla canlanması, millî gelirin artması ve kamu görevlilerinin cebinin bu anlamda alın terinin karşılığını görmesidir.”



 

Çelik: Verdiğiniz mücadele çok kıymetlidir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, aşırı sağcılık, İslam düşmanlığı, Türkiye düşmanlığı, mülteci düşmanlığı ve ırkçılığın Avrupa’da temsil edilmeye çalışılan demokratik değerler için en büyük tehdit olduğunu söyledi. Avrupa’daki aşırı sağ, İslam düşmanlığı ve Türkiye düşmanlığının sadece Türkiye için değil, tüm dünya için tehdit oluşturduğunu dile getiren Çelik, “Esasında dünyanın her tarafında biz çoğulculuğu savunurken, AB’nin insani değerlerle, demokrasiyle, hukuk devletiyle donanmasını söylerken, aşırı sağdan uzak durmasını söylerken işte bu tehlikeye dikkat çekiyorduk. Diyorduk ki, Avrupa her zaman tehlikeyi dışarıdan bekledi. Rusya ve Çin’in Avrupa değerlerini yok edeceğini düşündü. Fakat bugün Avrupa için tehlike içeriden kaynaklanmaktadır. Aşırı sağcılık, İslam düşmanlığı, Türkiye düşmanlığı, mülteci düşmanlığı ve ırkçılık Avrupa’da temsil edilmeye çalışılan demokratik değerler için en büyük tehdittir. Ama oradaki bazı popülist siyasetçiler gündelik çıkar adına İslam ve Türkiye düşmanlığına bir yol vererek, kısa vadeli siyasi kazanımlar elde edeceklerini düşündüler. Geldiğimiz noktada ise aşırı sağ Avrupa’yı kuşatmıştır, Avrupa Parlamentosu’nda güç kazanmıştır. Irkçıların ve faşistlerin yeniden dünya sahnesinde yaşanan bunca acıdan sonra bu kadar güçlü gözükmeye başlaması tüm dünya için tehdittir. Ama bu tehdit aynı zamanda sizlerin, Memur-Sen üyelerinin verdiği demokratik mücadelenin ne kadar kıymetli ve vazgeçilmez bir unsur olduğunun altını çizen bir unsurdur” ifadelerini kullandı.



 

Uçak: Çözüm sendikacılığını şiar edindik

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ve çok sayıda üye katıldığı toplantının açılışında konuşan Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, emek tarlasında iz bırakmak, bayrağı en üst noktaya taşımak adına verdikleri sözü birer birer gerçekleştirmek için çalışmalara hız verdiklerini ifade ederek, “Bu süreçte ilçe ilçe kilometrelerce yol katettik. Şartlar ve zorluklar bizi yıldırmadı. Gitmedik okul, çalmadı kapı bırakmadık. Bu mücadelede biz kavgayı değil, uzlaşmayı, slogan sendikacılığını değil, üreten ve çözüm sendikacılığını şiar edindik” diye konuştu.
 


 

Yeni hizmet binasının açılışı yapıldı

Muğla Şubesi’nin yeni hizmet binasının açılışı çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı. Açılışta konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, sendika olarak çok sıkıntılar geçerek günlere geldiklerini belirterek, şöyle konuştu: “Mehmet Akif İnan Eğitim-Bir-Sen’i kurduğunda, bırakın binayı sandalyesi bile yoktu. Akif İnan ile ilgili hatıratı olanlardan bir yazılı çalışma yaptık. Bize anlatılanlar, o günlerde çekilen zorlukları, karşı karşıya kaldıkları sıkıntıları bugün bizim daha iyi anlamamızı sağlıyor. Bu açıdan bakarsak, Şube Başkanımız Önder Uçak başta olmak üzere, elini taşın altına koyan, bugüne kadar sendikamıza yönetici ve üye olarak hizmet veren herkesi, hizmet binamızın alınmasında katkısı bulunanları kutluyorum.”
 

Ziyaretler

Genel Başkan Ali Yalçın, programı kapsamında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’i, İl Millî Eğitim Müdürü Pervin Töre’yi ziyaret etti.




 

Daha sonra, Menteşe’de Nazmi Zehra İyibilir Ortaokulu’nu ziyaret ederek eğitim çalışanlarıyla bir araya gelen Yalçın, okul yönetimine, eğitim çalışanlarına ve öğrencilere teşekkür etti.