Muğla 1 Şubesi

Muğla Şubesi Olarak Eğitim-Bir-Sen 6.Olağan Genel Kuruluna Katılım Sağladık

Yeni Ufuklardan Yeni Umutlara Yolculuğumuz Başladı

Eğitim-Bir-Sen 6. Olağan Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başta olmak üzere, siyasi partilerin genel başkanları, rektörler, genel müdürler, Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları ve yönetimleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, delegeler ve 38 ülkenin 47 eğitim sendikasından 84 yöneticinin katılımıyla Kızılcahamam’da gerçekleştirildi.

Biz de Muğla Şube yönetmi, kadınlar komisyonu ve delegasyon olarak oradaydık.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın "Yeni ufuklardan yeni umutlara yolculuklarında daha çok çalışacaklarını, vadettiklerini gerçekleştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade edecekleri" şeklinde bir konuşma yaptı. Yalçın, bulundukları yerden varacakları yere doğru daha güçlü adımlarla, kadimden beslenen kararlılıkla hükmün hakikatle buluşmasına etki ve eşlik edeceklerini ifade ederek "Bilgiden hikmete yol alacağız, fikirden hakikate yöneleceğiz, iradeyi eylemle taçlandıracağız, irfanla, insanca yeni bir yolculuğa çağıracağız. İrfani bir kavrayış ve insani bir yürüyüşle, sendikal bilinçle ve sivil toplum örgütü direnci ile usulden esasa, ahkâmdan ahlaka, mevcuttan makbule doğru bir istikamet yürüyüşünde olacağız. İşte bu yürüyüş, ‘yeni ufuklardan yeni umutlara’dır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen 6. Olağan Genel Kurulu, zorunlu organların seçiminin ardından sona erdi. Yapılan seçimde, Genel Başkan Ali Yalçın ve ekibi güven tazeledi.