Muğla 1 Şubesi

Oktay: Emek mücadelesinin yanı sıra, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığı için Eğitim-Bir-Sen'e teşekkür ediyorum

Oktay: Emek mücadelesinin yanı sıra, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığı için Eğitim-Bir-Sen'e teşekkür ediyorum

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Mehmet Akif İnan’ın, eğitimcilerin hak mücadelesini savunmak amacıyla Eğitim-Bir-Sen’i kurduğunu belirterek, “Ama bunun da ötesinde İnan, geniş vizyonuyla bu emek mücadelesini Türkiye’den tüm İslam coğrafyasına yaymayı hedefliyordu. Bugün Eğitim-Bir-Sen bir taraftan Türkiye’nin daha ileri demokrasiye ulaşmasına, daha güçlü bir ülke olmasına katkı verirken bir taraftan da merhum Akif İnan’ın vizyonu doğrultusunda Filistin için, Yemen için ve yeryüzündeki tüm mazlumlar için sesini yükseltmektedir. Kurulduğu günden beri kararlılıkla, sabırla ve samimiyetle sürdürdüğü mücadele için Eğitim-Bir-Sen’e ve üyelerine teşekkür ediyorum. Eğitimcilerimizin emek mücadelesinin yanı sıra, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığınız için de sizlere teşekkür ediyorum” dedi.



 

Eğitim-Bir-Sen 6. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, ülkenin yüzünü ağartan, başarılara imza atan Eğitim-Bir-Sen ailesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti. Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Sistemi’yle her alanda yeni bir döneme girdiğini ifade eden Oktay, ekonomisi güçlü, toplum yapısı sağlam ve dünyaya öncülük eden bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, eğitim sisteminin de Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde insanı merkeze alan bir anlayışla yeniden dizayn edildiğini söyledi.

Oktay, genç nüfusuyla zengin bir medeniyet birikimini temsil eden Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasının nesillerini kaliteli bir eğitim öğretim sistemiyle yetiştirmesine bağlı olduğunu dile getirdi.



 

Gayretimiz, tarihine, medeniyetine, kültürüne sahip çıkan, bu birikimi ilim ve teknikle tamamlayan bir neslin yetişmesi yönündedir

Türkiye’nin hedeflerini gerçekleştirme mücadelesinde en büyük güç kaynaklarının nitelikli, öz güveni yüksek, milli ve manevi değerlerle donanmış nesillerin yetişmesi olduğunu vurgulayan Oktay, gayretlerinin, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Asım’ın nesli’ olarak ifade ettiği tarihine, medeniyetine, kültürüne sahip çıkan, bu birikimi ilim ve teknikle tamamlayan bir neslin yetişmesi yönünde olduğunu kaydetti. Bu nesli yetiştirmek için 16 yıldır ülkeyi öncelikle ‘eğitim, sağlık, adalet ve emniyet’ olmak üzere tüm alanlarda ilerletmek için gece gündüz çalıştıklarını belirten Oktay, “Hem eğitimcilerimizin hem de bizlerin eğitim alanında attığımız her adımı dikkatle hesaplaması, düşünmesi ve değerlendirmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.



 

Hedeflerimize ancak nitelikli bilgi üretimi ve nitelikli insan kaynağıyla ulaşabiliriz

İnşa ettikleri 300 bin yeni derslikle kalabalık sınıfları tamamen ve ikili öğretimi de büyük ölçüde ortadan kaldırdıklarını, Cumhuriyet tarihinin en güçlü eğitim atılımını yaptıklarını aktaran Oktay, şöyle devam etti: “Geçen ekim ayında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2023 Eğitim Vizyonu ile eğitimde içerik çalışmalarımızda daha iyi noktalara geleceğimize inanıyorum. 2023 Eğitim Vizyonu, orta vadede eğitimde kalite konusunda bir atılımı hedeflemektedir. İnsanı temel alan eğitim vizyonumuz ile eğitimde niteliği artıracak ve ahlaki değerlerimizi, sanatı, kültürü, estetiği ve sporu eğitim gündemimizin en üst sıralarına taşıyacağız. 2023 hedeflerimiz ve milli teknoloji hamlemiz doğrultusunda hedeflerimize ancak nitelikli bilgi üretimi ve nitelikli insan kaynağıyla ulaşabiliriz.”



Çocuklarımızın gönül dünyalarını doyurmayı da ihmal etmemeliyiz

Köklü tarih ve inancın gereği olarak, beşikten mezara kadar öğrenmeyi sürdürmenin en değerli miras olduğunu vurgulayan Oktay, “Öğretmenlik, emek isteyen, adanmışlık isteyen bir meslektir. Öğretmenler kıymetli bir mesleğin değerli temsilcileri olmanın yanı sıra adeta cevher işleyen birer zanaatkârdır. Her bir öğretmen bilgisiyle birlikte duruşunu da heyecanını da ufkunu da öğrencileriyle paylaşır. Her eğitim sistemi, öğretmenlerin omuzlarında yükselir ve hiçbiri öğretmeninin niteliğini aşamaz. Çocuklarımızın yalnızca zihinlerini bilgiyle doldurarak diploma sahibi olmaları yeterli değildir. Çocuklarımızın gönül dünyalarını doyurmayı da ihmal etmemeliyiz. Öz kültürümüzü ve değerlerimizi koruyarak dünyayı tanıyan, kavrayan ve yönlendiren nesiller yetiştirme başarısını hep birlikte ortaya koyacağız. 2023 hedeflerimize, 2053 ve 2071 vizyonlarımıza, talim ve terbiye ile eğitim ve öğretimi birlikte sağlayacak eğitim neferlerimizle ulaşacağız. Bu hedeflere ulaşabilmemiz için elimizdeki en kıymetli sermayemiz, çocuklarımız, gençlerimiz ve eğitimcilerimizdir” diye konuştu.



 

Kararlılıkla, sabırla ve samimiyetle sürdürdüğü mücadele için Eğitim-Bir-Sen’e ve üyelerine teşekkür ediyorum

Mehmet Akif İnan’ın Eğitim-Bir-Sen’i kurarak eğitimcilerin hak mücadelesini savunmayı amaçladığını hatırlatan Oktay, sözlerini şöyle tamamladı: “Ama bunun da ötesinde İnan, geniş vizyonuyla bu emek mücadelesini Türkiye’den tüm İslam coğrafyasına yaymayı hedefliyordu. Bugün Eğitim-Bir-Sen bir taraftan Türkiye’nin daha ileri demokrasiye ulaşmasına, daha güçlü bir ülke olmasına katkı verirken, bir taraftan da merhum Akif İnan’ın vizyonu doğrultusunda Filistin için, Yemen için ve yeryüzündeki tüm mazlumlar için sesini yükseltmektedir. Kurulduğu günden beri kararlılıkla, sabırla ve samimiyetle sürdürdüğü mücadele için Eğitim-Bir-Sen’e ve siz kıymetli üyelerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Eğitimcilerimizin emek mücadelesinin yanı sıra, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığınız için de sizlere teşekkür ediyorum.”


 

Gündoğdu: Bizde yöneticiler değişir ama istikamet değişmez

Eğitim-Bir-Sen Onursal Başkanı ve Eğitim Politikaları Kurulu Üyesi Ahmet Gündoğdu, Mehmet Akif İnan’ın mirasına sahip çıktıklarını, sıkıntılı dönemleri yılmadan, yorulmadan mücadele ederek geride bıraktıklarını kaydederek, şunları söyledi: “Bizler davamızı zirveye taşıdık. Tüzük gereği üç dönemimiz dolduktan sonra, ‘zirveden yeni ufuklara’ sloganıyla yola çıkan Ali Yalçın ve arkadaşlarına bayrağı devrettik. Şimdi Ali Yalçın ve arkadaşlarının bu zirve yolculuğu yeni umutlar kuşanarak yoluna devam ediyor. Değerli arkadaşlar, bizde genel başkanlar, genel başkan yardımcıları, ilçe temsilcileri, yönetim kurulu üyeleri, işyeri temsilcileri değişir ama istikamet değişmez. İstikamet ve istikametin adresi medeniyetimizdir, inancımızdır, Kur’an-ı Kerim’dir, millet iradesidir ve milletin yanında yer almaktır. Bu düsturla, bayrağı devraldıktan sonra karış karış ülkemizi ve dünyayı dolaşan büyük dava adamı değerli kardeşim ve yetişmesine öncülük ettiğim Ali Yalçın ve ekibiyle bir ağabeyleri olarak gurur duyuyorum.”



 

Karamollaoğlu: Eğitim-Bir-Sen’in üzerine düşeni yapma konusunda büyük çaba gösterdiği kanaatindeyim

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Mehmet Akif İnan’ın 1992 yılında Eğitim-Bir-Sen’i kurmak için çok büyük gayretler gösterdiğine şahit olduğunu ifade ederek, “Erbakan Hocamız da bu kuruluşu desteklediğini çok açık bir biçimde ortaya koymuştur. Aslında bazı kuruluşlar birtakım hizmetleri yerine getirmek için meydana gelir. Ben Ali Yalçın kardeşimi tebrik ediyorum, çünkü çok büyük bir çabanın içerisinde. Güzel ahlak, başkasının derdiyle dertlenmeyi emreder. Biz eğer bu değerleri çocuklarımız daha küçük yaştayken onların gönüllerine yerleştirecek bir eğitim sistemini uygulamazsak, bu, ileride bizim başımıza dert olacak. Özellikle de Eğitim-Bir-Sen’den bahsederken bu mefhumun içselleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Öğretmenler olarak özellikle de sendikalar olarak sizler bazı konularda etkili olabilir, bazı konularda da sadece tavsiyede bulunabilirsiniz. Bugün genel kurulunu gerçekleştiren Eğitim-Bir-Sen’in üzerine düşenler konusunda büyük çaba gösterdiği kanaatindeyim. Bütün kardeşlerimize bu çalışmalarında başarılar diliyor, bu kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.



 

Destici: Meselelerimizi ancak eğitim yoluyla çözebiliriz

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Mehmet Akif İnan’ı rahmetle anarak sözlerine başladı. “Hepimiz zor günlerden geçtiğimizin idrakindeyiz” diyen Destici, şunları dile getirdi: “Terörle mücadelede dahi eğitimin ne kadar önemli bir yer tuttuğunu biliyoruz. Biz çocuklarımızı, evlatlarımızı kendi inanç ve kültürümüze göre yetiştireceğiz. Bu konuda çok güzel mesafeler alındı. Biz meselelerimizi ancak eğitim yoluyla çözebiliriz. Bunun için bizim öncelikli olarak eğitimdeki meseleleri çözmemiz, eğitim çalışanlarımızın mali, özlük ve sosyal haklarını iyileştirmemiz gerekiyor.”


 

Erbakan: Öğretmenlerimiz cüzdanları küçük ancak yürekleri büyük kahramanlarımızdır

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, geçmişteki iki üniversite başkanından birinin bugün Erbakan Hoca’nın emanetini hakkıyla taşımak üzere, diğerinin de Akif İnan’ın emanetini layığıyla taşımak üzere yoluna devam ettiğini belirterek, “Bizler bugün Ali Başkanımızla ayrı kuruluşlarda genel başkanlık yapıyor olsak da hakkı üstün tutan bir anlayışla, insanlığa hizmet amacıyla yürüdüğümüz için aslında aynı yolun yolcularıyız. Geleceği imar ve nesli inşa eden öğretmenlerimiz Türkiye’de bu uğurda büyük bedeller ödemiştir. Öğretmenler, neredeyse her sene değişen eğitim sistemine ayak uydurabilen ve öğrencilerini de bunlara adapte edebilen kahramanlardır. Öğretmenlerimiz döviz kurlarına ve enflasyona karşı direnemeyen maaşlarıyla cüzdanları küçük ancak yürekleri büyük kahramanlarımızdır. Bizler, vatanına ve milletine hizmet için yola çıkan insanlar olarak geleceğin sendikası Eğitim-Bir-Sen’e değer veriyoruz. Eğitim çalışanlarımızın yaşadığı sıkıntıları yakından takip ediyoruz. Genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.



 

Malkoç: Hak arama mücadelesi yolunda, anayasal çerçevede hakkını arayan herkesin yardımcısı ve destekçisiyiz

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ise, çalışmalarında ‘insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ inancıyla hareket ettiklerini kaydederek, “Kamu Denetçiliği Kurumu, idarenin hizmetlerinin kalitesinin artmasına, iyi yönetim ilkelerinin kamuda yerleşmesine, hukukun üstünlüğünün sağlanmasına, şeffaf, hesap verebilir ve insan odaklı bir idarenin oluşmasına katkı sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

Malkoç, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in alanlara inerek halkın bütün kesimlerine öncülük ettiğini vurguladı. Malkoç, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz inanıyoruz ki, eğer sivil toplum örgütleri Türkiye’de hak ettiği yere gelirse, anayasada yazılan birçok hak kâmil manada uygulanacak ve Türkiye de hak ettiği yerlere gelecektir. Özellikle sivil toplum örgütlerinin hukukun üstünlüğüne, demokrasinin kökleşmesine katkısı çok yüksektir. Hak ve özgürlüklerimizi korumak için hak arama mücadelesi yolunda Kamu Denetçiliği Kurumu, anayasal çerçevede hakkını arayan herkesin yardımcısı ve destekçisidir.”



 

Uluslararası eğitim sendikalarının temsilcileri selamlama konuşması yaptılar  

Açılış ve protokol konuşmalarının ardında, genel kurula katılan uluslararası eğitim sendikalarının temsilcileri de birer selamlama konuşması yaptılar.

Arap Eğitim Örgütü Başkanı (AEO) Cemal Hüsami, Arap Öğretmenler Birliği Başkanı (ATU) Hişam Nimer Mustafa Mukahhal, Endonezya Öğretmenler Sendikası Başkanı (PGRI) Unifah Rosyidi, Kenya Ulusal Eğitim Sendikası Başkan Yardımcısı (KNUT) Ali Abdi Hüseyin, Hırvatistan Eğitimciler Sendikası Başkanı (CTU) Sanja Sprem, Malezya Ulusal Eğitim Sendikası Başkan Yardımcısı (NUTP) Wang Heng Suan, İran Çalışanlar Birliği Eğitim Kolu Sorumlusu (Workers’ House) Perviz Naciri,  Romanya Bağımsız Eğitim Sendikaları Federasyonu Dış İlişkiler Direktörü (FSLI) Alexandra Cornea, Moğolistan Öğretmenler Sendikası Başkan Yardımcısı (MTU) Baasanjargal Biziya, ETUCE Avrupa eski Direktörü Martin Romer, Gambiya Öğretmenler Sendikası Başkanı (GTU) Martin Gomez, Arnavutluk Bağımsız Eğitim Sendikası Başkanı (SPASH) Nevrus Kaptelli, Gana Ulusal Eğitimciler Sendikası Başkanı (GNAT) David Ofori Acheampong, Bosna-Hersek İlköğretim Bağımsız Sendikası Başkanı Selvedin Satorovic, Sırbistan Öğretmenler Sendikası Başkanı (SPRS) Jasna Jankovic, Kosova Eğitim Bilim ve Kültür Sendikaları Birliği Başkanı (SBASHK) Rahman Jasharaj, Makedonya Eğitim Bilim ve Kültür Sendikası Başkanı (SONK) Jakim Nedelkov, Fildişi Sahili Ulusal Öğretmenler Sendikası Başkanı (SYNESCI) Ekoun Kouassi, Senegal Bağımsız Eğitimciler Sendikası Başkanı (SELS-A) Abdou Faty, Burkina Faso Afrikalı Eğitimciler Sendikası Başkanı (SNEAB) Sema Blegne, Senegal Demokratik Eğitimciler Sendikası Başkanı (SUDES) Amadou Diaoune, Rusya Eğitimciler Sendikası Başkan Yardımcısı (ESEUR) Tatiana Kupriyanova, Moldova Eğitim ve Bilim Sendikaları Federasyonu Başkanı (ESTU) Ghenadie Donos, Tacikistan Eğitim ve Bilim Sendikası Başkanı (TUESRT) Odinaev Ramazon, Bulgaristan Eğitimciler Sendikası Başkanı (SEB) Yanka Takeva, Azerbaycan Eğitim Çalışanları Bağımsız Sendikası Başkan Yardımcısı Mirza Jafarzede, Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası Başkan Yardımcısı (KIBTES) Süleyman Çakır, Sudan Genel Eğitim Çalışanları Sendikası Başkanı Abbas Habiballa, Cezayir Eğitim Çalışanları Ulusal Birliği (FNTE) Genel Sekreteri Ferhat Chabek, Fas Eğitim Çalışanları Sendikası (FNFE) Başkanı Halid Essatte, Mısır Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Çalışanları Sendikası Başkanı Hişam Hasan Radwan, Ürdün Öğretmenler Sendikası Başkanı Basıl Ahmed Ali Alfreihat, Filistin Öğretmenler Birliği (GUPT) Genel Sekreteri Saed Ariqat, Kuveyt Eğitim Bakanlığı Çalışanları Sendikası Başkanı Salih Halid Al- Azmi, Cezayir Eğitim Çalışanları Ulusal Sendikası (SNTE) Genel Sekreteri Abdülkerim Boudjnah, Sudan Öğretmenler Birliği Başkanı Shihabeldeen Mohamed Osmans, Bahreyn Eğitimciler Sendikası (BETU) Başkan Yardımcısı Aysha Mohamed Janahi, Uluslararası Filistinli Öğretmenler Birliği Başkanı Yosra Agil, Cezayir Eğitim ve Yetiştirme Çalışanları Sendikası (UNPEF) Baş Yardımcısı Yagoub Lebel, Irak Öğretmenler Sendikası Başkan Yardımcısı Ali Kadhim Khudair Al-Ojaniy, Birleşik Arap Emirlikleri Öğretmenler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mashaal Khameis Rashed, Lübnan Öğretmenler Sendikası Başkan Yardımcısı İbrahim Younes, Suriye Öğretmenleri Genel Sendikası Başkanı Hasan Tayfur, Tunus İşçi Birliği (UTT) Başkan Yardımcısı Mohamed Hedi Guesmi, Fas Eğitim Örgütü Başkan Yardımcısı Larbi Boukanaıtır, Filistin Özel Okul Çalışanları Sendikası Başkan Yardımcısı Antoun Bulos Antoun Youkeem, Kazakistan Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Başkanı (KTUESW) Maira Amantayeva, söz alarak Eğitim-Bir-Sen’in 6. Olağan Genel Kurulu’na katılmaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.