Muğla 1 Şubesi

Seçimlerimiz yarınımız için büyük sorumluluktur

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, başarılarla dolu 26 yıllık sendikal tarihlerinin, bütün zamanını, heyecanını, varını yoğunu millet, ümmet, insanlık, emek ve özgürlük mücadelesine adayan yürekli insanların eseri olduğunu ifade ederek, “Kuruluşundan zirveye çıkışına, zirveden yeni ufuklara varışına sendikamızın 26 yıllık destanına yön veren değerler vefa, sabır, sebat ve sadakattir. Mücadele tarihimizin tamamında ve her anında, diğerkâm yüreklerin, vefakâr ve cefakâr yiğitlerin alın teri vardır. Hedeflerimiz için çaba harcamaya, ter akıtmaya devam edeceğiz” dedi.



 

Şükrü Kolukısa, Eğitim-Bir-Sen Isparta 1 ve 2 No’lu şubelerin genel kurullarına katıldı. Sendikal çalışmalar hakkında bilgi veren Kolukısa, haksızlığa karşı çıkmanın, iyiye, güzele ve doğruya dair arayışta örgütlü güçle yol almanın, gelenekten beslenerek geleceği aydınlatmanın, yeniyi inşa, değerlerimizi ihya, emek, ekmek ve özgürlüğe dair soylu mücadeleyi sürdürme kararlılığının destanını yazan bir sendikanın mensubu olmaktan gurur duyduğunu söyledi.



 

İyi olanı yapıyor, doğru olanı savunuyoruz

Demokrasi, insan hakları ve onuru, toplumun ve ferdin özgür iradesi noktasındaki duruşları, kararlılıkları ve çabalarıyla Türkiye’nin son dönemde gerçekleştirdiği reformların her birinde öncülük ettiklerini, paydaşlık yaptıklarını kaydeden Kolukısa, “Alın teriyle kazanılan ekmeğin yenilmesine dahi tahammül edemeyenlerin oluşturduğu vesayet rejiminin baskılarına, tehditlerine, dayatmalarına, saldırılarına, ‘Emek için mücadele etmekten yorulmak yok. Demokrasi, insan onuru ve insan hakları için direnmekten vazgeçmek yok. Birlikte ve dayanışma içerisinde yaşamaktan taviz vermek yok’ diyerek cevap verdik ve bugünlere geldik. Sıkıntılı bir süreçten Türkiye’nin en büyük sendikası unvanına ulaşmamızı sağlayan başarının, hızla yol alışın arkasında davamıza vefa ortaklığı var. Türkiye’de sendikacılığın yönünü, yöntemini değiştiren bu destanın arkasında kararlılıkla sürdürülen cefa ortaklığı; eğitim sistemini dayatmalardan ve milleti resmi ideolojinin mahkûmiyetinden kurtaran sendikacılık anlayışımızın temelinde iyi olanı yapma, doğru olanı savunma sorumluluğumuz var” şeklinde konuştu.



 

Uluslararası eğitim sendikalarıyla dayanışmayı hedefleyen bir idealle hareket ediyoruz

Bahçeye ekilen fidanın yarına inancı, geleceğe dair umudu, yeni bir kökün vücut bulma çabasını da simgelediğini belirten Kolukısa, şöyle devam etti: “Korkmadan, korkutmadan, ötekileştirmeden; sataşma, çatışma ve kamplaşma yöntemlerinden kaçınan, tartışmaktan, pazarlıktan ve emek için ter akıtmaktan çekinmeyen bir bilinçle ve stratejiyle yol aldık. Bir erdemliler hareketi olarak, birikimimizi paylaşmayı, farklı sendikal tecrübelerle buluşmayı, dünyanın değişik bölge ve kıtalarındaki ülkelerin eğitim sendikalarıyla kucaklaşmayı, dayanışmayı ve birlikte sendikacılık yapmayı hedefleyen bir idealle hareket ediyoruz.”



 

Daha fazla insanın sorumluluğunu üstlenmek bizi güçlü kılmaktadır

Bugüne kadar önemli ve takdire şayan başarılar elde ettiklerini, rekorlar kırdıklarını dile getiren Kolukısa, “Sendikamızın daha da güçlenmesi, büyümesi, daha fazla insanın sorumluluğunu üstlenmesi, bizi hem güçlü kılmakta hem de yüreklendirmektedir. Görevi devreden arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, göreve devam eden ve yeni seçilen arkadaşlarımıza ise başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.






Konuşmaların ardından yapılan seçimde Isparta 1 No’lu Şube Başkanlığı’na Hüseyin Arslan, 2 No’lu Şube Başkanlığı’na ise mevcut başkan Abdülkadir Bulgurcu seçildi.