Muğla 1 Şubesi

Eğitim çalışanlarının hakkının teminatı, mazlumun dayanağı, sessizlerin sesiyiz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, 26 yıldır eğitim çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarını korumak, geliştirmek için emek harcadıklarını ifade ederek, “Yetkili olduğumuz 2011 yılından bu yana birçok sorunun çözümünü sağladık, eğitim çalışanları adına onlarca kazanım elde ettik. Bununla birlikte, yasakların kaldırılması, özgürlük alanlarının genişletilmesi, vesayetin izlerinin silinmesinde emeğimiz ve imzamız var. Yaptıklarımızla eğitim çalışanlarının hakkının teminatı, mazlumun dayanağı, sessizlerin sesi olduk” dedi.



 

Ramazan Çakırcı, Eğitim-Bir-Sen Ankara 7, Bursa 2 ve İstanbul 4 No’lu şubelerin olağan genel kuruluna katıldı. Genel kurulların bir istişare ve yenilenme süreci olduğunun altını çizen Çakırcı, “Daha önce olduğu gibi, bu genel kurulların da heyecanımızın tazelenmesine, saflarımızın sıklaştırılmasına, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendirilmesine vesile olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Dönüşümün öznesi olduk

Türkiye’nin yakın tarihinde yaşanan dönüşümünde sendika olarak katkılarının büyük olduğunu kaydeden Çakırcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yasakların kaldırılması, özgürlük alanlarının genişletilmesi, milletimizin vesayetten kurtarılması, eğitim sisteminin çağın gerekleri doğrultusunda medeniyet değerlerimizle bezenmesi ve darbe dönemlerinin izlerinin silinmesi için mücadele verdik, birçok kazanıma imza attık. Eğitim hizmet kolunda emek harcayan kamu görevlilerinin vicdanı; kamu görevlilerinin hakkının teminatı, mazlumun dayanağı, sessizlerin sesi olduk.”



 

Sınırları aşan ufkuyla yeni bir dünya kurmanın alın terini döken bir sendikayız

Entelektüel birikimini eyleme dönüştürerek sınırları aşan ufkuyla yeni bir dünya kurmanın alın terini döken bir sendika olduklarını vurgulayan Çakırcı, “Türkiye’de sendikacılığa yeni bir soluk getiren Eğitim-Bir-Sen olarak, özgün ve erdemli mücadele azmimizi son yıllarda farklı kıtalara taşıyarak uluslararası bir sendikal hareket hâline geldik. Yeni dönemde, hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda iyi, güzel ve doğru adına farklı ve nitelikli çalışmalara imza atmak için daha çok çalışacağız” diye konuştu.

Zulme, baskıya, şiddete, hak gasbına geçit vermedik, vermeyeceğiz

Kaybedeni olmayan bir seçim süreci yaşadıklarını dile getiren Ramazan Çakırcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Örgütlü gücümüzle emeğin, bilginin, onurun, özgürlüğün teminatıyız. Nitelik ve nicelik olarak büyüyen örgütlü gücümüze Türkiye’nin ekmek kadar, su kadar ihtiyacı vardır. Biz varsak umutsuzluğa, cehalete, esarete, tahakküme yer olmayacaktır. Zulme, baskıya, şiddete, hak gasbına geçit vermedik, vermeyeceğiz. Erdemliler hareketine omuz veren, nöbeti devreden teşkilat mensuplarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, görevi devralan başkanlarımıza ve yönetimlerine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.





 

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde, Eğitim-Bir-Sen Ankara 7 (KYK) No’lu Şube Başkanlığı’na Dilaver Altınkaya,  Bursa 2 No'lu Şube Başkanlığı'na Erkan Suveydaş, İstanbul 4 No’lu Şube Başkanlığı’na ise mevcut başkan Talat Yavuz seçildi.