Muğla 1 Şubesi

İlçe Temsilciliği ve Delege Seçimlerimiz Tamamlandı

Eğitim-Bir-Sen Muğla Şubemiz tarafından 06-14 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen temsilcilik ve delege seçimleri 13 İlçe, MSKÜ, KYK ve Büyükşehir olmak üzere 16 sandık bölgesinde gerçekleştirildi.

Eğitim-Bir-Sen üyeleri tarafından yoğun ilgi gösterilerek, geniş katılımlarla gerçekleşen seçim süreci hakkında açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanımız Önder UÇAK,” Tecrübe, dinamizm ve istikrar ile Güçlü Sendikacılığın temellerinin atıldığı, demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşen temsilcilik ve delege seçimlerimiz teşkilatımıza hayırlı olsun “dedi.

Seçimlere gösterdikleri teveccühle teşkilata duyulan güven ve inancı perçinleyen üyelerine teşekkür eden UÇAK,” 13 İlçemizde ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde temsilcilik ve delege, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Kredi Yurtlar İl Müdürlüğünde delege olmak üzere toplam 16 merkezde üyelerimizin teveccühü ile geniş katılımlı seçimler yaptık. İlçelerimizde ve seçim bölgelerinde gündemin Eğitim-Bir-Sen Seçimleri olduğunu belirten UÇAK, seçimlere katlımın yüzde doksanları geçtiğini katılım oranlarıyla ve sandık kurullarının disiplinli ve özverili çalışmaları ile seçimlerin demokrasi şöleni olarak ifade edildiği gibi Eğitim-Bir-Sen seçimlerinin müthiş bir demokrasi örneği olarak geçtiğini söyledi. Yaptığımız bu seçimlerde iradesine sahip çıkarak sandığa koşup oy kullanan üyelerimize, demokratik ve şeffaf bir seçim imkanı sağlayan sandık görevlilerimize, seçim süreci boyunca erdemli duruşlar gösteren temsilcilik ve delege adaylarımıza teşekkür ederim. 150 delegemizin tamamı üyelerimizce seçilerek, belirlenmiş oldu. 17 Kasım'da yapacağımız genel kurulla 4 yılda bir gerçekleşen sürecimiz tamamlanmış olacak.

Ayrıca uzun yıllar bu teşkilata fedakar bir şekilde hizmet eden, ailesinin ve çocuklarının sevgi ve ilgisinden kestiği zamanı teşkilata harcayan, son seçim sürecinde bayrağı devreden  teşkilatımızın kıymetli İlçe Temsilcisi, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Delegelere teşkilatımız adına teşekkürü bir borç biliyorum.

Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak kurum kültürümüze yakışan bir seçim süreci yaşadık. Kaybedeni olmayan bu seçimlerle, teşkilatımız kendine yakışan bir sağduyu tablosu çizmiş ve bu süreçten daha da güçlenerek çıkmıştır. Sendikacılığa her alanda yeni katılımlar sağlayan teşkilatımız gerçekleştirdiği seçim süreciyle de İlçelerimizde gündeme damgasını vurmuştur. Yaşadığımız övünç tüm üyelerimizin emeğidir. RABBİM hepinizden razı olsun. Başta üyelerimiz olmak üzere eğitim camiamıza, milletimize, ümmetimize ve tüm insanlığa faydalı çalışmalar yapmaya devam edecek, Muğla’da eğitimin ve eğitim çalışanlarımızın yükselen sesi olmaya devam edeceğiz inşaALLAH. RABBİM birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.” şeklinde konuştu.

Eğitimciler Birliği Sendikası Muğla Şubemiz 17 Kasım’da gerçekleştireceği Genel Kurul ile Şube yönetim kurulunu belirleyerek seçim sürecini tamamlayacaktır.