Muğla 1 Şubesi

Kriz fırsatçılarına fırsat verilmemelidir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye’nin ekonomik bir saldırıyla karşı karşıya olduğu bir dönemde, durumdan istifade etmeye, fırsatçılık yapmaya kalkışanlara aman verilmemesi çağrısında bulunarak, “Ülkemizin ekonomik darboğaza sürüklenmeye çalışıldığı, dışarıdan hamlelerin yapıldığı bir süreçte, fırsatçıların, dolarla alakası olmayan konularda bile işi fırsata çevirerek akılalmaz işler yapmalarından kaynaklı bazı sıkıntılarla karşı karşıyayız. Yaşananlar, yaşatılanlar görülmeli ve kriz fırsatçılarına fırsat verilmemelidir” dedi.



 

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Balıkesir ve Sakarya şubelerinin kendi mülkiyeti olan hizmet binalarının açılışının ardından teşkilat mensupları ve üyelerle bir araya geldi. Sendikal çalışmalara ve eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yalçın, mekânların, üyeye ve ülkeye hizmet için önemli ve gerekli olduğuna dikkat çekerek, “Sendika binalarımız dostlarımızla buluştuğumuz ocağımız, tavır geliştirdiğimiz mutfağımızdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en büyük sendikası olma yolculuklarında çeşitli sıkıntılar ve engellerle karşılaştıklarını, yılmadan, güçlüklere göğüs gererek, önlerine konulan bariyerleri yıkarak, yasaklarla mücadele ederek bugünlere geldiklerini kaydeden Yalçın, “26 yıllık sendikal tarihimizin ilk yılları, faili meçhullerin, yasakların, darbelerin, ekonomik darboğazların, siyasi istikrarsızlıkların yoğun yaşandığı, insan hakları ihlallerinin had safhada olduğu, temel hak ve özgürlüklerin önüne büyük bariyerlerin, duvarların konulduğu bir döneme denk gelmektedir. Başta Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan ve arkadaşları olmak üzere, öncülerimizin duruşu, emeği, dirayeti, mücadelesi sayesinde sendika olarak sıkıntılı dönemlerden alnımızın akıyla çıktık. 1992’den günümüze gelen süreçte birçok başarı hikâyesine imza attık. Tarihe not düşen nitelikli çalışmalar gerçekleştirdik, onlarca kazanım elde ettik. Kazanarak, kazandırarak, gönüllere girerek ulaştığımız zirve yolculuğunda teşkilat mensuplarımızın, davamıza gönül verenlerin emeği, alın teri, gayreti var” şeklinde konuştu.



 

Farkımız, sorunlardan beslenme değil, çözümlerle güçlenme felsefesidir

‘Yine bir sendika değil, yeni bir sendika’ denilerek çıkılan yolculukta, Türkiye’de sendikal hareketin bir anlamda merkezini değiştirdiklerini belirten Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Memur-Sen bugün Türkiye’nin en büyük konfederasyonu ve 426 bin üye sayısıyla Eğitim-Bir-Sen Türkiye’nin en büyük sendikasıdır. ‘Bu iş size göre değil, siz de bu işe göre değilsiniz’ denilen yerden gelinen nokta, azmin, kararlılığın, imanın, imkânsızlıklarla imtihanın birleşmesidir. Bugün burada gördüğüm tablo, hakikaten iftihar edilesi bir tablodur. İllerimizde birbirleriyle yarışan şubelerimiz var. Bizim farkımız, çözüme dayalı sendikacılıktır. Sorunlardan beslenme değil, çözümlerle güçlenme felsefesidir.”



 

Duruşumuz ve tavrımız tarihe geçmiştir

Eğitim-öğretim, bilim hizmet kolunun sorunlarının çözümü için öneriler sunmak, nitelikli çalışmalar ortaya koymak, çalışanların refahını, sosyal yaşantısını, yaşam kalitesini yükseltmek için öneriler geliştirmek, ülkenin meselelerine en az üyenin meselesi kadar duyarlı olmak, demokrasinin üzerinden vesayetin kalkması, millet iradesinin tekâmül etmesi, özgün ve özgür karakteriyle millet iradesinin tahkim edilmesi noktasında Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in duruşunun ve tavrının tarihe geçtiğini vurgulayan Ali Yalçın, “Onun için yerimiz milli iradenin, millet iradesinin yanıdır. En zor, en dar zamanlarda dik durarak dalga kırdık ya da millet iradesini temsilen yeni bir dalga kurduk. 15 Temmuz darbe girişimine ilk tepkiyi veren sivil örgütlenme olarak, üyelerimizi meydanlara davet eden örgütlü kitle olarak millete borcumuzu ödedik. Çünkü biz bu milletten alacaklı değil, bu millete borçluyuz” diye konuştu.



 

Ülkemizde direnç katsayısı yükselmiştir

Ülke olarak zor günlerin üstesinden geleceklerine inandıklarını kaydeden Yalçın, milletin ülkeyi 1 dolara satanlara karşı 15 Temmuz’un hemen akabinde yapılan hamlelere, bütün dolarları satarak tepki verdiğini ve küresel oyunu bozduğunu söyledi. Bugün gelinen noktada, daha şiddetli hamlelerle, spekülasyonlarla ve operasyonlarla karşı karşıya kalındığına değinen Yalçın, “Ben bunu da aşacağımızı düşünüyorum. Mehmet Akif Ersoy’un, ‘Kesilir belki fakat çekmeye gelmez boyunum!’ dediği bir milletten bahsediyoruz. Bu millet asla müstemleke olmadı, bu millet asla bir yerin sömürgesine dönüşmedi” dedi.

ABD’nin, zehrini akıtabileceği ve harekete geçirebileceği yapı ve vesayet üretebileceği odakların gücünü kaybettiği için harekete geçtiğini dile getiren Yalçın, şöyle konuştu: “Ülkemizde direnç katsayısı yükselmiştir. Ben iyi günlerin bizi beklediğini düşünüyorum. Bizi kötü günlere sürüklemek için hamlelerin yapılacağını, bugün de yapıldığını görüyoruz ama bunları aşacak iradeyi bu millet artık yakaladı. Eski Türkiye geride kaldı. Yeni Türkiye, olayı bütün çıplaklığıyla gören bir Türkiye. Bu, ülke için son derece önemlidir.”



 

Krizi fırsata çevirerek akılalmaz işler yapanlara göz açtırılmamalıdır

“Asıl üzüntümüz, krizi fırsata çevirme çabasında olan fırsatçılardır” diyen Yalçın, “Eğitim-öğretim yılı başlıyor. Geçen yıl bir çocuğun okula başlama maliyeti 193 lirayken, şu anda 218 liraya çıkmıştır. Bir öğrencinin okula başlama maliyeti, okul serbest kıyafet uyguluyorsa, 715 TL; üniformalı okulsa 980 TL. Ülkemizin ekonomik darboğaza sürüklenmeye çalışıldığı, dışarıdan hamlelerin yapıldığı bir süreçte fırsatçıların milletin, devletin durumunu gözetmek yerine milletin yanında durup fiyatı sabit tutmak yerine, dolarla alakası olmayan konularda bile işi fırsata çevirerek akılalmaz işler yapmalarından kaynaklı bazı sıkıntılarla karşı karşıyayız. Onun için yaşananlar, yaşatılanlar görülmeli ve krizi fırsata çevirerek akılalmaz işler yapanlara göz açtırılmamalıdır” diye konuştu.





 

Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Çabuk ve Sakarya 1 No’lu Şube Başkanı Murat Mengen de birer konuşma yaptılar.

Vali Yazıcı’ya, İl Millî Eğitim Müdürü Yıldız’a ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Savaşan’a ziyaret

Genel Başkan Ali Yalçın, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’yı, İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’ı Şube yöneticileriyle birlikte ziyaret ederek, çalışma hayatına ve eğitime ilişkin görüş alışverişinde bulundu.



Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’ı da ziyaret eden Yalçın, yeni görevinde başarı diledi.