Muğla 1 Şubesi

Kenetlenerek, omuz omuza vererek mücadelemizi sürdüreceğiz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, uluslararası alanda güçlü olmanın önemine değinerek, “Uluslararası alanda zayıfsanız siz güçlü bir sendika olma niteliğini taşıyamıyorsunuz. Artık dünyada emek mücadelesi denildiğinde onun aktörü ve öncüsü Memur-Sen’dir, bunun başarısı da sizin eserinizdir” dedi.

Memur-Sen Muğla İl Temsilciliği’nin Menteşe Öğretmenevi’nde düzenlediği “Yetkide İstikrar” programında konuşan Latif Selvi, engelleri aşarak, sorunları çözerek Türkiye’de sendikal tarihin akışını, kamu görevlilerinin sendikacılığa bakışını değiştirdiklerini ifade ederek, “Hak ve özgürlük için ter akıtırken, vesayetle de mücadele ettik. Kamudaki yasakları, sınırlamaları, dayatmaları hedef alan, yasakçı zihniyete muhalifliği kuşanan farklı, iddialı, güçlü bir sendikal duruşu esas aldık” şeklinde konuştu.

Mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerinin altını çizen Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yürümeye, büyümeye, dik durmaya; çalışmaya ara vermeden heybetimizi büyütmeye devam edeceğiz. Bizim heybetimiz, emeğin değerini artırıyor, adaleti diri tutuyor. Bizim büyüklüğümüz, mazluma, mağdura güç oluyor, onlara cesaret veriyor.”



 

Her zaman hakkın, adaletin, milletin yanında olduk

Kamu görevlilerine siyaset ve grev hakkının tanınmasını istediklerini belirten Selvi, “Mülakatla öğretmen istihdamından vazgeçilmesi, sözleşmelilerin kadroya alınması gibi birçok konunun takipçisiyiz. Kamu görevlilerinin ek göstergelerinin artırılmasına ilişkin vaadi önemsiyoruz. Bunun en kısa sürede ve en geniş kapsamla ve beklentileri karşılayan oranlarla hayata geçirilmesini bekliyoruz. Biz her zaman hakkın, adaletin, milletin yanında durduk ve durmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kenetlenerek, omuz omuza vererek, bütün zorluklarla uluslararası ve yerel alanda birlikte mücadele ederek sendikal yolculuklarına devam ettiklerini kaydeden Selvi, “Uluslararası alanda zayıfsa siz güçlü bir sendika olma niteliğini taşıyamıyorsunuz. Artık dünyada emek mücadelesi denildiğinde onun aktörü ve öncüsü Memur-Sen’dir, bunun başarısı da sizin eserinizdir” diye konuştu.



 

Erdoğan: Güçlendikçe sorumluluklarımız artıyor

Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, daha özgür, daha güçlü, daha müreffeh bir ülke için atılan her adımda Memur-Sen ailesi olarak büyük katkı sunduklarını söyledi. Erdoğan, “Bir yandan yeni ufuklar açmak, diğer yandan yeni kazanımlar elde etmek için tek yürek olduk. Büyüdükçe yükümüz, güçlendikçe sorumluluklarımız artıyor” diye konuştu.



 

Uçak: Etki alanımızı büyütmek için mücadele veriyoruz

Memur-Sen Muğla İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Önder Uçak ise, kurumsal sorumluluk bilinciyle etki ve yetki alanını büyütmek için alanlarda, meydanlarda mücadele verdiklerini dile getirdi.