Muğla 1 Şubesi

Eğitimcileri rencide edecek her sisteme karşıyız

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Muğla İl Başkanımız Önder UÇAK, Dalaman Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilciliğimizin organize ettiği üye ziyaretleri programına katıldı. Şube Başkanımız Önder UÇAK, Datça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Atakent Ortaokulu, Anadolu Lisesi, Mesleki Eğitim Merkezi ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünü ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında Öğretmenler odasında gündeme dair iştişare ve değerlendirmelerde bulunuldu.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Muğla İl Başkanı Önder UÇAK, eğitimcilerin, eğitimin niteliğine ve öğretmenin mesleki gelişimine hiçbir katkısı olmayacak, aksine kurumsal bütünlüğü bozacak, mesleki motivasyonu düşürecek, çalışma barışını yok edecek, iş birliğini zedeleyecek, öğretmenlik mesleğini örseleyecek performans değerlendirme sürecine tabi tutulmasına da şiddete maruz kalmasına da karşı olduklarını ifade ederek, “Performans değerlendirme taslağına hayır diyor, şiddete yasal düzenleme istiyoruz” dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Muğla İl Başkanı Önder UÇAK, her zaman çözüm odaklı hareket ettiklerini belirterek, “Biz sorunları alt alta sıralamakla yetinmiyor, önerilerimizle çözümün yolunu da gösteriyoruz. Çalışmalarımızla, eylemlerimizle, girişimlerimizle birçok sorunun çözümünü sağladık. Eğitimcileri öğrenci karşısında küçük düşürecek, öğretmenleri rencide edecek her sisteme karşıyız. Çünkü öğretmene saygı azalırsa, eğitime saygı da azalır” dedi.

Sorunları çözmek, yeni nesillere güzel bir gelecek bırakmak için çalışıyoruz

Eğitim çalışanlarının sorunlarını çözmek, yeni nesillere aydınlık bir gelecek bırakmak için emek harcadıklarını, kazanım sağlamak için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren UÇAK, şunları söyledi: “Ülkemizin birlik ve beraberliğine katkıda bulunmak, her kesimin ve herkesin insan onuruna yaraşır bir hayat standardına kavuşabilmesi için mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Biz, sendikacılığı, emeğin, alın terinin karşılığının alınması, kamu görevlilerinin haklarının savunulması mücadelesi, haksızlıklar karşısında sesini yükseltmek isteyenlerin çalışma alanı olarak görüyor ve bu anlayışla sendikal yolculuğumuzu sürdürüyoruz. Alanları yakıp yıkanların, milletin arabası, esnafın camı ve kaldırım taşıyla sorunu olanların aksine, eylemi alanlara çıkmak olarak gördük, hakkını ararken kimsenin hukukuna girmeyen erdemli bir sendikal duruşun adresi olduk.”

Hepimiz aynı tasayı paylaşıyor, aynı dertleri taşıyoruz

“Üyelerimizin, kamu görevlilerinin haklarını savunmanın, sorunlarını çözmenin mücadelesini verirken, dünyanın herhangi bir yerinde ezilenlere, mazlumlara da el uzatmanın çabasındayız” diyen UÇAK, “Bunu yaparken kimsenin dinine, diline, ırkına, rengine bakmıyoruz. İnsanlığın ortak dertlerini dillendiriyoruz. Biliyoruz ki, ten rengimiz farklı olsa da gözyaşımızın rengi aynıdır. Emekçiler olarak hepimiz aynı tasayı paylaşıyor, aynı dertleri taşıyoruz. İş olsun diye iş yapmak gibi bir amacımız hiç olmadı. Biz sorunları alt alta sıralamakla yetinmiyor, önerilerimizle çözümün yolunu da gösteriyoruz. Çalışmalarımızla, eylemlerimizle, girişimlerimizle birçok sorunun çözümünü sağladık. Eğitimcileri öğrenci karşısında küçük düşürecek, öğretmenleri rencide edecek her sisteme karşıyız. Çünkü öğretmene saygı azalırsa, eğitime saygı da azalır” ifadelerini kullandı.

Birleri yan yana koymalı ve heybeti oluşturmalıyız

Örgütlülüğün önemine dikkat çeken Önder UÇAK, “Örgütsüz kimseler gibi sadece duvarı dövemeyiz biz. Bir araya gelmeli, birleri yan yana koymalı ve heybeti oluşturmalıyız. Çalışmalarımızı bu anlayışla sürdürmeliyiz” diye konuştu.