Muğla 1 Şubesi

Bakan Çavuşoğlu Liderlik Akademisi'nde Konuştu

 

“Uluslararası Öğrenciler Liderlik Akademisi"nin ilk dersi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla Ankara'da gerçekleştirildi. Çavuşoğlu, herhangi bir ayrımcılık yapmadan, bütün terör örgütlerinin ideolojisinin ortadan kaldırılmasına ihtiyaç bulunduğunu söyleyerek, "Böylelikle, terör örgütleri özellikle genç nesil başta olmak üzere daha fazla insanı zorla silah altına alamaz" dedi.

 

Memur-Sen'in gençlik teşkilatı Genç Memur-Sen tarafından organize edilen, “Uluslararası Öğrenciler Liderlik Akademisi"nin ilk dersi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya, Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan sivil toplum kuruluşlarının gençlik teşkilatları ve çok sayıda gencin katılımıyla Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Programda Bakan Çavuşoğlu gençlere, İngilizce "Leadership in a Fragmented World" konulu bir sunum gerçekleştirdi.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, herhangi bir ayrımcılık yapmadan, bütün terör örgütlerinin ideolojisinin ortadan kadırılmasına ihtiyaç bulunduğunu söyleyerek, "Böylelikle, terör örgütleri özellikle genç nesil başta olmak üzere daha fazla insanı zorla silah altına alamaz" dedi.

Memur-Sen ve Genç Memur-Sen'in, sadece üyelerinin menfaatleri konusunda değil, aynı zamanda sosyal ve insani politikada da oldukça duyarlı olduğunu belirten Çavuşoğlu, Genç Memur-Sen'in düzenlediği liderlik akademisi programının katılımcılara benzersiz bir tecrübe kazandıracağını dile getirdi.Çavuşoğlu, dünyada yaşanan gelişmeler ve toplumların karşılaştığı zorluklar göz önünde bulundurulduğunda, uluslararası örgütlerin yeniden şekillendirilmesine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Dünyanın her tarafında aktif olunması gerektiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, "Sadece farklı ülkelerle ilişkilerimizde değil, uluslararası organizasyon ve platformlarda da oldukça aktif olmalıyız" dedi.Afrika'nın, ekonomik açıdan yükselmekte olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, "Tahminlere bakıldığında, Afrika'nın 2050'de dünya ekonomisine 50 trilyon dolar civarında katkı sağlayacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin birçok kurumuyla Afrika ve Latin Amerika'da faaliyet gösterdiğine değinen Çavuşoğlu, bu bölgelerde yürütülen politikaların kazan-kazan anlayışına dayandığını ifade etti.

Çavuşoğlu, Suriye, Libya, Somali ve Yemen gibi birçok ülkenin çok sayıda sorun ve çatışmayla karşı karşıya kaldığına işaret ederek, ortaya çıkan problemlerin büyüklüğüne dikkati çekti."Terör Örgütleri Aynı İdeolojiye Sahip"

Ülkelerin karşı karşıya kaldığı problemlerden terörizmin sadece belirli bölgelerde değil, her yerde olduğunu belirten Çavuşoğlu, terör örgütlerinin büyük çoğunluğunun farklı isimlerle aynı ideolojiyi paylaştığını söyledi.

Çavuşoğlu, ayrım yapılmaksızın bütün terör örgütleriyle mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Herhangi bir ayrımcılık yapmadan, bütün terörist örgütlerin ideolojisini ortadan kaldırmaya ihtiyacımız var. Böylelikle, terör örgütleri özellikle genç nesil başta olmak üzere daha fazla insanı zorla silah altına alamaz. DEAŞ ve buna benzer örgütlerini ideolojisini yok etmeliyiz ki bunların İslam ile bir alakası yok. İslam barış demektir."Doğru Liderlik İhtiyacı

Çavuşoğlu, İslamofobi, antisemitizm ve göçmen karşıtlığı gibi sadece Müslümanların değil, batılı toplumların da karşı karşıya kaldığı yeni modern problemlerle başa çıkabilmek için doğru bir liderliğe ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

Avrupa Birliğinin göçmenler, komşuluk, entegrasyon ve ekonomik politika gibi birçok konuda başarısız olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, birliğin, Avrupalı toplumların taleplerini dahi karşılayamadığına işaret etti.

Çavuşoğlu, dünyanın tamamını temsil etmemesi sebebiyle Birleşmiş Milletlerin (BM) de ülkelerin karşılaştığı problemlere makul çözümler bulamadığını dile getirdi.BM'nin, yeterince kapsayıcı bir örgüt olmadığının altını çizen Çavuşoğlu, örgütün kendi bünyesinde reform yapması gerektiğini vurguladı. Çavuşoğlu, "Biz, bu veto sistemini değiştirmeliyiz. Bu veto sistemi sebebiyle Güvenlik Konseyi herhangi bir konu hakkında karar alamıyor" dedi.

Çavuşoğlu, bu nedenle daha fazla etkili ve kapsayıcı bir sisteme ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.Kaya: Genç Memur-Sen Bir Yıldız Gibi Yükseliyor

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya ise, "Türkiye binlerce yıllık devlet geleneğiyle, her zaman dost ve kardeşlik adımları attı. Bu program da bu dostluk ve kardeşlik mefkuresini paylaşan ve bunu pekiştirmeye yönelik atılan önemli bir "Bismillahtır." Amacımız buradaki kardeşlerimize kültür vazifesi görerek, ülkeleriyle irtibat kurmak ve STK'lar olarak sivil bir diplomasiyi güçlendirmektir" ifadelerini kullandı."Gençlik bir yaşam evresi olduğu kadar bir aklın da evresidir" diyen Kaya, gençliğin, heyecan, umut ve coşku demek olduğunu sözlerine ekledi. Kaya gerçekleştirilen bu eğitim programıyla da heyecan ve coşkunun en dinamik olduğu yaş gruplarının biraraya getirilecek olmasından kıymetli bir sinerjinin oluşacağını söyledi.

Kaya şöyle devam etti: "Genç Memur-Sen'imiz güzel projelere ve adımlara imza atıyor. Bu projenin de güzel bir birlikteliği oluşturacak olması bakımından önemli olduğunu düşünüyorum. Genç Memur-Sen, ülkemizde gençlik teşkilatları arasında parlayan bir yıldız gibi yükseliyor. Emeği geçen tüm gençlere ve temsilcilerine müteşekkirim."Beyhan: Projeyle Amacımız Tecrübe Paylaşımı

Genç Memur-Sen hakkında katılımcılara bilgi veren Eyüp Beyhan, Genç Memur-Sen'in gerçekleştirdiği faaliyetlere değindi.

Genç Memur-Sen'in sadece yurtiçinde değil, uluslararası arenada da faaliyetler gerçekleştirdiğini belirten Beyhan, "Ülkemizde özellikle son yıllarda artan uluslararası öğrenciler de Genç Memur-Sen’in çalışma alanına girmektedir. Biz de Dış İlişkiler Komisyonu'muzun gayretleriyle onlarla irtibatta kalıp, ilişki geliştiriyor ve ortak projeler düzenliyoruz. Ayrıca ülkemizi ziyaret eden Uluslararası Gençlik Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerine mihmandarlık ediyor ve ülkemizin insani, tarihi ve kültürel zenginliklerini misafirlerine aktarıyoruz. Dünya gençliğine yönelik akademik ve sosyal raporlar hazırlayarak, kamu diplomasisi çerçevesinde uluslararası gençlik örgütleri ve platformlarıyla ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliğini aktarma çalışmaları yapıyoruz" ifadelerini kullandı.Gerçekleştirilecek eğitim programı hakkında da bilgi veren Beyhan, programın 8 hafta süreceğini aktararak şöyle devam etti: "Eğitim programı neticesinde sertifika töreniyle Uluslararası Öğrenciler Liderlik akademisi 2018 dönemi sona erecektir. Türkiye’nin en başarılı kurum ve kuruluşlarının temsilcilerini tecrübelerini paylaşmak üzere uluslararası öğrencilerle buluşturuyoruz. Bu projede amacımız, ülkemizde eğitim alan uluslararası öğrencilerin eğitimlerini tamamlayıp ülkelerine döndüklerinde; ülkemizin yöneticilerinden edindikleri tecrübeleri kendi ülkelerinde pratiğe dönüştürebilme imkanı bulmaları olacaktır. Aynı zamanda uluslararası öğrenci akademisinin öğrencileriyle sadece eğitim sürecinde değil, bu vesile ile kurmuş olduğumuz kardeşlik bağımızı da güçlendirerek sürekli hale getirmek istiyoruz. Genç Memur-Sen Uluslararası Öğrenciler Liderlik Akademisinin 2018 dönemin hayırlı olmasını diliyorum."