Muğla 1 Şubesi

Haklıyı Güçlü Kılma Mücadelemizi Her Platform da Sürdüreceğiz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Muğla İl Başkanımız Önder UÇAK, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine ziyarette bulundu. Şube Başkanımız Önder UÇAK,  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan BAHAR'ı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep GÜRSOY'u ve İşyeri Temsilcimiz Kürşat HAZAR'ı ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında sendikal faaliyetlerimiz, gençlik, üniversite personelimizin sorunları ve sorunların çözümü noktasında iştişare ve paylaşımlarda bulundular. 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İl Başkanımız Önder UÇAK, güçlüyü haklı kılmanın değil, haklıyı güçlü kılmanın mücadelesini verdiklerini ifade ederek, “Kurulduğu günden bu yana haklının, mazlumun, mağdurun yanında yer alan sendikamız, dünyadaki ve her platformda ki eğitim çalışanlarının haklı mücadelesinde yanlarında olacaktır” dedi.

Üniversiteler üretilen bilgiye değer atfetmekle yetinmemeli, bilgi üretmeye devam etmelidir

Üniversitelerin üretilen bilgiye değer atfetmekle yetinmeyerek bilgi üretmeye devam etmesi gerektiğini kaydeden UÇAK, şöyle devam etti: “Akademisyenler, önlerinde duran engellerden, sorunlardan kurtarılmalı, daha fazla üretim yapabileceği imkânlara kavuşturulmalıdır. İdari personel de her anlamda hak ettiği değeri görmelidir. Üniversitelerimiz, teknolojinin öğretimiyle sınırlı akademik bakıştan kurtulup teknoloji üretip geliştiren bir akademik forma kavuşmalıdır. Sadece kendi dışındakileri değil, kendisini de eleştirip sorgulayan bir üniversite modelini kurmak ve sürdürülebilir hale getirmek zorundayız. Toplumun düşünce özgürlüğüne kavuşması ve bu özgürlük ekseninde düşünsel tartışmalar yapması, öncelikle akademik kitlenin özgürce düşünebilmesi ve özgürce tartışabilmesine bağlıdır. Özgürleşmek, özgürce düşünmek ve kırmadan dökmeden tartışarak doğruyu bulmak ve doğrunun sahibi olmak istiyorsak akademisyenlerin zihinlerine kota uygulamasından ve onları aykırı düşünceleri nedeniyle yargısız infaza tabi tutmaktan vazgeçmeliyiz. Rektörlerin ve dekanların yasaklamayı değil, yasak savmayı esas aldığı, kimin rektör seçildiğini ya da rektörü kimlerin seçtiğini ana gündem maddesi olmaktan çıkarıp rektörlerin bilimsel çalışmayı destekleyip, özgür düşünceye yeni kanallar ürettiği girişimleri ana gündem maddesi yapmak zorundayız. Akademik ve idari personelin, daha iyi üniversite, daha bilinçli gençlik, daha donanımlı toplum ve daha güçlü Türkiye için el ele verdiği, birinin diğerinden daha az ya da daha fazla değerli görülmediği, idari personelin söz ve seçim hakkını en çok akademik personelin savunduğu, idari personelin akademisyenlere daha iyi eğitim ve daha fazla üretim için destek vermeyi görev saydığı bir üniversite profili oluşturmak durumundayız.”

Kazandırdık, kazandıracak olan yine biziz

Üniversite camiasının sorunlarına vakıf olduklarını, bunların çözüme kavuşturulması için çaba harcadıklarını ifade eden UÇAK, doçentlik jürisinde görev alanlara ücret verilmesi, geliştirme ödeneğinin süresinin uzatılması, üniversite lojman tahsis komisyonlarında sendika temsilcisinin bulunması, sıra tahsisli lojmanların yüzde 15’inin idari personele ayrılması, üniversite yurtlarında çalışan personele üç katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenmesi başta olmak üzere, birçok kazanım elde ettiklerini dile getirerek, “Doğru adımların atılmasında katkımız, yasakların kaldırılmasında emeğimiz, sorunların çözümünde alın terimiz, haksızlıkların giderilmesinde mücadelemiz var. Eğitim çalışanlarına kazandıran sendika olarak, yeni kazanımlar elde edecek olan da biziz” ifadelerini kullandı.

UÇAK: Duruşumuzdan taviz vermeden sendikal yoluculuğumuzu sürdüreceğiz

Şube Başkanımız Önder UÇAK, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, ülkesini, milletini düşünen, eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümü için emek harcayan, onlar adına kazanım elde eden, mazlum ve mağdurların sesi olan bir sendika oldukları, kuruluş felsefeleri doğrultusunda çalışmaya, duruşlarından taviz vermeden sendikal yoluculuklarını sürdüreceklerini vurguladı.