Muğla 1 Şubesi

İl Başkanımız Önder UÇAK, Dalamanlı Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Şehidimiz Fuat DEMİR'in Cenazesine Katıldı

Şehidimize Son Görevimiz

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü ’Zeytin Dalı Harekatı’nda teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da dün şehit olan Uzman Çavuş Fuat Demir, binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Okuduğu ilkokulun bahçesindeki zeytin ağacının altında tören düzenlenen şehidin naaşına, vatandaşlar tarafından zeytin dalları bırakıldı.

Afrin’de terör örgütlerine yönelik olarak yürütülen Zeytin Dalı Harekatı sırasında 1 Mart’ta 8 askerin şehit olduğu çatışmada yaralanan Dalamanlı Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Fuat Demir, tedavisinin sürdüğü GATA’da şehit düştü.

Bugün sabah saatlerinde havayoluyla Dalaman Havaalanı’na getirilen şehit Uzman Çavuş Fuat Demir’in naaşı, uzun bir araç konvoyunun eşliğinde baba ocağı olan Dalaman ilçesine 60 kilometre uzaklıktaki Gürleyik Mahallesine ulaştı. Son kez geldiği evinde helallik alınan şehit için, okuduğu Gürleyik İlkokulu bahçesinde tören düzenlendi.

Zeytin ağacı altında tören düzenlendi

Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Uzman Çavuş için özellikle bir zeytin ağacı gölgesinin tercih edildiği törene; Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanımız Önder UÇAK ve Şube Yönetimimiz ile Devlet erkanı ve Askeri Erkan katıldı.

Törene katılan vatandaşlar, şehidin naaşına zeytin dalları bıraktı. Demir ailesinin 3 çocuğundan birisi olan şehit, Muğla’nın yanı sıra Aydın ve Denizli’den gelen binlerce kişi tarafından Gürleyik Mahalle Mezarlığı’nda dualarla son yolculuğuna uğurlandı.