Muğla 1 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen'den Arakan'a Su Kuyusu

Eğitim-Bir-Sen Muğla Şubesi’nden Arakan’a Su Kuyusu

Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanlığı, susuzlukla mücadele eden Arakan’da su kuyusu açtırdı. Muğla Eğitim-Bir-Sen isminin verildiği su kuyusuna ilişkin Şube Başkanı Önder UÇAK, Arakan’da yaşanan insanlık dramına sessiz kalamayacaklarını belirterek, aynı zamanda farkındalık oluşturmak ve dikkat çekmek için bu yardımı yaptıklarını kaydetti.

UÇAK, "Özellikle Afrika’da temiz ve sağlıklı su ihtiyacına dikkat çekmek  adına çalışma yürüterek su kuyusu açtırma kararı aldıklarını belirtti. Bugüne kadar Bangladeş'teki Arakan mülteci kamplarında ve Afrika’da yüzlerce su kuyusu açıldı. O bölgelerde, insanlar çok sağlıksız  sular içerek hayatlarını devam ettiriyor.  Biz de bu çerçevede o insanların daha hijyenik  bir suya kavuşmasına yönelik katkıda bulunmak için su kuyusu açtırdık, bu şekilde salgın hastalıklardan da kurtulmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

“KARDEŞLİĞİMİZ DAHA DA PEKİŞECEK”

Afrika’daki iklim koşulları sebebiyle bölgede yaşayan insanlar her türlü zorlukla mücadele etmek zorunda kalıyor. Bölgede yaşanan sorunların en başında ise kuraklık susuzluk ve fakirlik geliyor. İnsanlar suya ulaşabilmek için kilometrelerce yol yürüyor. Fakat ulaşmaya çalıştıkları suyun temiz ve sağlıklı olmamasından dolayı salgın hastalıklar çoğalıyor ve ölümler artıyor. Kuraklığın hat safhada olması, bölgenin yağış almaması insanların temiz suya ulaşmasını neredeyse imkânsızlaştırıyor. Hayvanların ve insanların aynı suyu kullanması yaşanan insanlık dramına şahitlik ediyor. Bu bölgelerde su kuyusu faaliyetlerini önemsiyoruz. Açılan su kuyuları sayesinde kardeşlerimiz hem kilometrelerce uzağa gitmek zorunda kalmış olmayacaklar hem de sağlıklı suya kavuşacaklardır.
Temiz suya ulaşamayan insanlara yardım eli uzatıp onlara temiz su imkânı sağlayıp açılan yüzlerce su kuyusu ile temiz suya muhtaç insanların yüzünü güldürüp bir nebze mutluluklarını ortak olmak bizim için en büyük hasenattır. Bu vesileyle su kuyusunun açılmasına vesile olan ve emeği geçenlere teşekkür ediyor duyarlı vatandaşlarımızın ve gönüllü STK’larımızın bu konuya hassasiyet göstermeleri gerektiğini bir kere daha hatırlatma ihtiyacı hissediyoruz.

“MAZLUM NEREDE EĞİTİM-BİR-SEN ORADA”

Eğitim-Bir-Sen olarak mazlumların yarasını sarmak amacıyla hareket ettiklerini belirten UÇAK, “Müslüman coğrafyalarda zulüm ve gözyaşı hiç dinmiyor. Eğitim-Bir-Sen olarak mazlumunun dini, dili, ırkı, rengi olmaz, düşüncesiyle şefkat elimizi uzatıyoruz. Gazze, Suriye, Mısır, Doğu Türkistan, Myanmar, Irak, Arakan ve Afrika’da kardeşlerimiz acı çekiyor. Biz de bölgedeki sıkıntıları tahlil ederek yardım elimizi uzatmaya devam edeceğiz bu sıkıntılarımızdan İttihadı İslam’ı kurarak kurtulacağız kardeşliğimizi sözde değil, özde kardeşliğe çevirmeliyiz” dedi.